Top
  >  Familie   >  51-jarige vrouw bevallen van 21ste kind

Vrouw 51 bevallen 21 kind
Sebastiana Maria da Conceicao geeft de woorden moeder van een groot gezin een nieuwe betekenis. De 51-jarige vrouw is bevallen van haar 21ste kind.

Sebastiana, uit Brazilië, zette onlangs haar 21ste kind op de wereld. De baby, die volgens de moeder geen ongelukje was, weegt 3040 gram en kreeg de naam Tássio. De vrouw vernoemde haar kleintje naar de journalist die haar verhaal optekende.

Op 13-jarige leeftijd al moeder

De moeder van de 21 kinderen kreeg haar allereerste baby toen ze zelf nog maar 13 jaar was. In totaal beviel ze van 10 dochters en 11 zonen, waarvan helaas 3 zijn overleden. Naast de zuigeling zijn haar jongste andere kinderen 18 maanden, 2 en 3 jaar oud.

De Braziliaanse heeft zichzelf altijd al gezien als een moeder van veel kinderen. “Iedereen denkt dat ik hun oma ben. Als ik dan zeg dat ik hun moeder ben, schrikken ze en kijken ze me verbaasd aan. Maar dat kan me niets schelen. Moeder worden op je 51ste is een ongekende vreugde”, laat de megamama weten aan Globe.

Record is 69 kinderen

Hoewel 21 kinderen opmerkelijk te noemen is, komt Sebastiana niet in de buurt van het recordaantal kinderen dat door één vrouw gebaard is. Dat record staat volgens het Guinness Book of World Records al 250 jaar op naam van Valentina Vassilyev. Deze Russische boerin zou tussen 1725 en 1765 in totaal 69 kinderen hebben gekregen.

Foto: Tássio Andrade