Top
  >  Eten & Drinken   >  98-jarige YouTube ster maakt gerechten uit de jaren 30

Clara Cannucciari
Een lekkere en goedkope maaltijd op tafel zetten voor je gezin kan heel lastig zijn. De 98-jarige Clara Cannucciari heeft daarvoor de oplossing. De YouTube ster maakt in haar videoserie Great Depression Cooking with Clara de gerechten uit de jaren 30.

Clara werd in 1915 geboren in Chicago als dochter van Italiaanse immigranten. Tijdens het begin van de Grote Depressie in 1929 was ze 14 jaar. Op YouTube laat de overgrootmoeder zien wat de Amerikanen aten in de armzalige jaren 30. In 2007 begon de toen 91-jarige Clara samen met haar kleinzoon Christopher met het opnemen van de kookvideo’s.

Recepten van moeder en anekdotes

In de serie deelt Clara recepten die ze van haar moeder leerde. Zo laat ze zien wat je allemaal met pasta en aardappelen kunt doen en hoe je een echt Depression Breakfast maakt. Ze geeft advies over de bereiding en ingrediënten van de maaltijden en terwijl ze uien snippert vertelt ze over de depressiejaren en haar jeugd.

Clara weet je met haar kookkunsten en verhalen echt te vertederen. Het is dan ook niet vreemd dat de vrouw een grote hit werd op YouTube. Helaas is ze in november 2013 op 98-jarige leeftijd overleden. Haar familie wil haar kookkunsten graag delen met de rest van de wereld. Want zoals op haar website staat: “De magie van Clara is dat ze van citroenen limonade kan maken en aardappelen kan omtoveren in zowat alles.”