Top
  >  Algemeen   >  Albert Heijn stopt met Zwarte Piet

Albert Heijn geen zwarte piet
Albert Heijn stopt met Zwarte Piet. De supermarktketen doet Zwarte Piet grotendeels in de ban en laat zijn beeltenis alleen nog maar terugkomen op snoepgoed.

Vanwege de maatschappelijke discussie rond Zwarte Piet heeft Albert Heijn laten weten dat hij niet meer in de reclames en in de supermarkt te zien zal zijn. De plaats van de knecht van Sinterklaas wordt op posters overgenomen door wit ongeschminkt jongetje. Wel blijven chocolade en ander snoepgoed met afbeelding van Piet en verkleedpakjes en schmink voor kinderen in het assortiment.

Volgens een woordvoerder van de supermarktketen zijn er veel symbolen die te maken hebben met Sinterklaas en daarom zal die van Zwarte Piet niet gemist worden. “We krijgen heel Nederland over de vloer en hebben daarom rekening te houden met alle sentimenten. Sinterklaas is en blijft een gezellig feest voor iedereen en daar houden we rekening mee”, laat de woordvoerder weten aan het AD.

Jumbo en Zwarte Piet

Hoewel Albert Heijn Zwarte Piet terug naar Spanje heeft gestuurd, konden wij bij Jumbo wel de oude vertrouwde Piet in de schappen vinden.
Jumbo zwarte piet