Top
  >  Algemeen   >  3 alternatieven voor het kopen van een auto

alternatieven kopen auto
Je wilt de vrijheid hebben om in alle weersomstandigheden van A naar B te gaan. Daarvoor lijkt het kopen van een auto erg handig, maar is dat wel het geval?

Het kopen van een auto vraagt ten eerste om een flinke investering. Vervolgens moet je zowel bij de aankoop als bij de verkoop altijd onderhandelen over de prijs. Elke autodealer hanteert immers zijn eigen tarieven en werkwijze. Daarnaast hebben autoverkopers ook nog eens de reputatie dat ze niet altijd betrouwbaar zijn. Als je eenmaal in het bezit bent van een auto, heb je geregeld te maken met onderhoud en reparaties, waarbij je vooraf niet weet wat de kosten zijn. Natuurlijk zijn er ook verschillende alternatieven voor het kopen van een auto. Wij hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer kan een zeer handig alternatief zijn voor het kopen van een auto. Je kunt gemakkelijk reizen en onderweg kun je ontspannen door Vrouwblog te bezoeken op je mobiel of iets anders te doen. Helaas is openbaar vervoer niet altijd en overal mogelijk. Zolang je in de binnenstad woont van een stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag zijn er veel opties. Realiteit is dat we niet allemaal in een grote stad wonen.

Fiets

Er wordt vaak gezegd dat Nederlanders eerder kunnen fietsen dan lopen. Wat niet vreemd is, want onze infrastructuur is ideaal voor de fiets. Ook al zit de weer tegen, dan stappen wij met een paraplu in onze hand op onze stalen ros. Hoewel het een alternatief is voor het kopen van een auto en het ook nog eens goed is voor de lijn, is het soms niet de handigste optie. Een reis van 40 km gaat sneller met de auto en die zware boodschappentas van Albert Heijn vervoer je toch makkelijker in de achterbak.

Auto leasen

Bij leasen denk je misschien aan zakelijk rijden, maar dat hoeft niet. Leasen voor particulieren ofwel private lease is momenteel hot. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 4 mensen het overweegt als alternatief voor het kopen van een auto.

Wat ons betreft is het ook erg handig. Je hebt alle voordelen van het kopen van een auto, zonder de nadelen. Je hebt geen duizenden euro’s nodig voor de aanschaf en je hebt geen onverwachte reparatiekosten en vervelende onderhoudskosten. Het is inclusief WA en casco verzekering, motorrijtuigenbelasting en pechhulpverlening. Bovendien kun je een lease tegenwoordig zelfs heel eenvoudig bij de Albert Heijn regelen.

Zo heeft LeasePlan tot en met 3 mei een actie bij 35 filialen van Albert Heijn XL waarbij je al vanaf 149 euro per maand een Hyundai i10 kunt leasen. De grotere Hyundai i20 kun je leasen vanaf 199 euro per maand. Voordat je denkt, wat weet de caissière of vakkenvuller nou van leasen? Wees maar niet bang, LeasePlan heeft adviseurs bij de Albert Heijn XL filialen die je kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie.

PrivateLease