Top
  >  Familie   >  Baby heeft jaar na blikseminslag op zwangere moeder nog steeds statisch haar

Baby statisch haar blikseminslag
Toen de hoogzwangere moeder van Kimberly Gordon vorig jaar werd getroffen door de bliksem, kwam het meisje met een spoedkeizersnede ter wereld. Een jaar later maakt de baby het naar omstandigheden goed, maar zijn haar haren nog altijd statisch en staan recht overeind.

De 38 weken zwangere Kendra en haar vriend Ian wandelden op 4 juli 2013 naar huis toen er een storm opkwam in de Amerikaanse staat New Mexico. Toen de toekomstige vader onder een boom doorliep werd hij geraakt door de bliksem en daarna werd Kendra getroffen. Het stel werd naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen onmiddellijk een keizersnede uitvoeren om baby Kimberly te halen.

De doktoren noemen het een wonder dat het meisje het voorval overleefde. Het gaat alleen nog niet helemaal goed met Kimberly. Naast statisch haar heeft ze ook een aantal neurologische problemen over gehouden aan de blikseminslag. Zo kan ze nog niet kruipen of rechtop zitten en voeding moet worden toegediend via een sonde.

Wonderbaby

Omdat het voorval zo uitzonderlijk is, hebben de artsen nog geen idee wanneer de kleine meid normaal kan eten, bewegen en praten. Haar ouders zijn in ieder geval ontzettend blij dat Kimberly in leven is gebleven na het ongeluk. Ze wachten dan ook ondertussen geduldig af en hopen op een nieuw wonder.