Top
  >  Familie   >  Baby met extreme hersenmisvorming viert tegen alle verwachtingen in 1ste verjaardag

Baby met extreme hersenmisvorming 2
De eerste verjaardag van je kind is een bijzonder moment, maar voor de familie Buell is het extra speciaal. Hun zoontje Jaxon werd geboren met een extreme hersenmisvorming waardoor zijn overlevingskans nihil was. Toch heeft het mannetje tegen alle verwachtingen in onlangs zijn eerste verjaardag mogen vieren.

Toen Brittany, uit de Amerikaanse staat Florida, 17 weken zwanger was kregen zij en haar man Brandon te horen dat er iets niet goed was. Hun kindje had een hersenmisvorming waardoor het goed mogelijk was dat hij de zwangerschap niet zou overleven. De artsen adviseerden de ouders dan ook om de zwangerschap af te breken, maar dat weigerde het stel.

Diagnose

Op 27 augustus 2014 werd de kleine Jaxon geboren. Het jongetje woog slechts 1,8 kilo. De dokters stelden de diagnose anencefalie. Bij deze aandoening wordt een baby geboren zonder delen van zijn schedel en ontwikkelen de hersenen amper of helemaal niet. De meeste slachtoffertjes sterven meestal na een paar uur.

Baby met extreme hersenmisvorming

Toen de diagnose was gesteld, kreeg Jaxon de juiste medicijnen. Hierdoor verbeterde zijn toestand en werd hij een stuk gelukkiger. Op 27 augustus 2015 vierde hij zelfs zijn allereerste verjaardag. Ondanks dat Brittany en Brandon ontzettend blij zijn met hun zoontje, zijn ze ook angstig voor de toekomst. “Ik ben me er van bewust dat elke dag zijn laatste dag kan zijn, morgen kan Jaxon er niet meer zijn. Ik probeer altijd positief te blijven, maar soms gaat dat moeilijk omdat ik weet dat mijn kindje waarschijnlijk vroeg doodgaat”, laat zijn moeder weten.

Geldinzamelingsactie

Vrienden van Brandon zijn met een geldinzamelingsactie begonnen om de ouders onder meer te helpen met het betalen van de dure medicijnen. Inmiddels is er al ruim 98.000 dollar voor het jongetje gedoneerd.