Top
  >  Lifestyle   >  Backpacken in Mexico: de leukste hotspots

Je wilt een vakantie boeken naar Mexico. Maar wat zijn nu de leukste hotspots om te bezoeken in Mexico? Daarom vind je in dit artikel een lijstje met de beste locaties in Mexico. Van cultureel erfgoed tot de mooiste stranden en beach resorts. Met deze tips kun je gemakkelijk jouw reis in Mexico van tevoren plannen en mis je geen enkele hotspot, zoals Cancun, Chitzen Itza en Tulum. Wil je je geen zorgen maken over je reis naar Mexico? Boek nu je Mexico vakantie met FTI

Cancun

Geniet van zon, zee en strand, ga schildpadden spotten of bezoek het onderwatermuseum in het prachtige Cancun. Cancun is een plek die je absoluut moet bezoeken, er zijn zoveel verschillende leuke dingen die je kunt doen op deze prachtige plek. Er is een enorm lange en prachtige kustlijn, het strand is een plek die je zeker moet bezoeken. Daarnaast kun je in Cancun schildpadden spotten, het is niet ongebruikelijk om schildpadden in hun natuurlijke habitat tegen te komen in Cancun. Je kunt tevens in Cancun een onderwatermuseum bezoeken, er zijn onderwater allerlei beelden die je kunt zien. 

Chitzen Itza

Chitzen Itza staat bekend als een van de maya-steden. Je zult in deze stad verschillende Maya tempels vinden, zo is er een tempel die wordt beschouwd als werelderfgoed. Het is dus een absolute must om deze te bezoeken op je reis in Mexico. Het wordt aangeraden om de stad zo vroeg mogelijk te bezoeken. Over het algemeen zal de stad overspoelt worden met toeristen naarmate de middag nadert. Als je dus graag rustig de prachtige tempel wilt bezichtigen, dan is het aangeraden zo vroeg als mogelijk te gaan.

Tulum

Een stad met een prachtig strand en waar alles bereikbaar is met de fiets. Je kunt in Tulum ruïnes bezoeken, zo zijn er forten die meer dan 700 jaar oud zijn. De ruïnes zijn vlakbij het prachtige strand, je kunt dus na je bezoek gelijk een duik nemen of lekker zonnen op het strand. 

Kortom, als je een vakantie wilt boeken naar Mexico dan zijn er erg veel leuke hotspots zoals Tulum, Chitzen Itza & Cancun. Je doet er goed aan te kijken welke activiteiten je in deze steden kunt doen. Als je het liefst een mooi strand bezoekt dan is Tulum een prachtige optie. Wanneer je echter liever cultureel erfgoed bezoekt, dan is Chitzen Itza een erg goede optie. Er is dus voor ieder wat wils in Mexico!