Top
  >  Eten & Drinken   >  Barbecue recept voor kip met honing


In de zomer is barbecueën natuurlijk iets dat je vaak doet. Om niet elke keer hetzelfde op tafel te zetten, vind je hier een bijzonder barbecue recept voor kip met honing.

De welbekende satéspiesjes, groentestokjes en hamburgers komen ieder jaar weer terug. Allemaal even lekker, maar het is ook fijn om eens iets nieuws uit te proberen. Je kunt kip op zoveel verschillende manieren klaar maken, dat de mogelijkheid voor nieuwe recepten er altijd is. De marinade van dit barbecue recept voor kip met honing maak je een dag van te voren, dus je moet wel rekening houden met een langere bereidingstijd.

Benodigdheden:

  • 12 kipdrumsticks
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels lichte Chinese sojasaus

Bereidingswijze:
Je begint met het maken van de marinade, omdat dit veel tijd in beslag neemt. Doe in een pot, waarvan je een deksel hebt, 4 eetlepels Chinese sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels vloeibare honing, 4 uitgeperste teentjes knoflook en 2 eetlepels droge sherry.

Vervolgens doe je de deksel erop en schud je alles door elkaar. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je ook alles heel goed door elkaar roeren. Vervolgens leg je de 12 kipdrumsticks in een grote, ondiepe schaal en doe je de marinade erover. De kipdrumsticks laat je vervolgens een nacht in de koelkast marineren.

Haal het vlees de dag erna uit de schaal en zorg dat je de marinade niet weggooit, want die heb je namelijk later nog nodig. Leg je kipdrumsticks op een licht ingevet barbecuerooster en rooster ze 10 minuten boven gloeiend hete kolen. Let erop dat je erbij blijft en je de kipdrumsticks regelmatig omkeert en steeds met een kwastje wat extra marinade eroverheen doet.

Na de eerste tien minuten op een hele warme barbecue, leg je de kipdrumsticks aan de zijkant van het rooster. Laat ze nu nog ongeveer 10 minuten tot een kwartier liggen en draai ze regelmatig om, terwijl je ze ook met marinade insmeert. Je kunt controleren of de kip gaar is, door er met een vleespen in te prikken. De drumsticks zijn goed als er helder vocht uitkomt.