Top
  >  Eten & Drinken   >  Barbecue recept als nagerecht


Bij barbecueën hoeft echt niet alleen het hoofdgerecht op de barbecue. Want hieronder staat een barbecue recept voor een heerlijk nagerecht. Namelijk poffertjes en aardbeien aan een spiesje.

Dit barbecue recept zou je eventueel ook gewoon als tussendoortje kunnen eten, maar dankzij de frisse smaak van de aardbeien is het ook een heel gezond en lekker toetje. Met dit recept voor een nagerecht op de barbecue kun je ongeveer 6 gasten verrassen met een heerlijk frisse afsluiting.

Benodigdheden:
• 18 stevige aardbeien, schoongemaakt
• 1 pak poffertjes (36 stuks)
• 1 eetlepel schenkstroop
• Poedersuiker
• Satéstokjes

Bereidingswijze:
Laat de satéstokjes even 15 minuutjes in koud water weken. Rijg daarna de poffertjes en de aardbeien om en om aan de stokjes en bewaar deze in de koelkast tot je ze gaat barbecueën.

Bestrijk de aardbeien met de schenkstroop en gril vervolgens de spiezen bruin. Zorg ervoor dat het vuur niet te heet is, want dan zijn de poffertjes en aardbeien al bruin voor ze überhaupt warm zijn.

Je kunt de spiesjes los serveren of in combinatie met bijvoorbeeld een bolletje ijs. Wel direct uitserveren anders zijn de spiezen alweer koud of is het ijs gesmolten.

Tip: Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken als je niet van aardbeien houdt of een beetje afwisseling wilt.