Top
  >  Eten & Drinken   >  Barbecue recepten voor fruit


Het vlees, stokbrood en salades zijn heerlijk tijdens de barbecue, maar ook het fruit tussendoor mag niet ontbreken. Daarom vind je hier barbecue recepten voor fruit.

Fruit op de barbecue is heerlijk en vooral kinderen vinden het erg lekker. Vaak kijken ze bij het begin van de barbecue al uit naar het fruit! Je kunt fruit tussen het vlees door op de barbecue leggen, maar het is ook heerlijk als nagerecht. Bovendien is de barbecue dan wat afgekoeld en zal het fruit minder snel verbranden. Met deze barbecue recepten voor fruit maak je iedereen aan tafel blij!

Aardbeien met marshmallows

Benodigdheden:

  • Aardbeien
  • Marshmallows
  • Stokjes

Bereidingswijze:
Dit recept is heel makkelijk en snel te maken en zal vooral geliefd zijn bij kinderen. Je begint met het wassen van de aardbeien en ze goed laten uitlekken in een vergiet. De aardbeien moeten goed droog zijn voordat ze op de barbecue gaan, dus dep ze nog even droog met keukenpapier. Haal de kroontjes van de aardbeien af en doe om en om een aardbei en een marshmallow aan een stokje. Vervolgens leg je ze even op de barbecue.

Gebakken banaan

Benodigdheden:

  • 1 theelepel kaneel
  • 4 rijpe bananen
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:
Gebakken banaan is heerlijk om als nagerecht bij de barbecue te nemen. Je schilt de bananen en snijdt ze in de lengte door. Vervolgens snijd je elk stuk nog eens in drieën. Strooi er wat kaneel en poedersuiker overheen en wikkel de banaan in aluminiumfolie. Tot slot leg je de ingepakte banaan op de rand van de barbecue en in ongeveer 15 minuten zijn ze klaar!