Top
  >  Familie   >  Belonen met snoep veroorzaakt overgewicht


Af en toe je kinderen belonen met een snoepje moet kunnen. Maar wanneer dit te vaak gebeurd, kan je kind op latere leeftijd obesitas, oftewel ernstig overgewicht, krijgen.

Uit een onderzoek van Dr. James Stubbs blijkt dat kinderen die beloond worden met snoep later meer kans op overgewicht hebben, zo meldt The Telegraph. Het onderzoek werd gehouden onder 2.000 Britten. Hieruit blijkt dat mensen die in hun kinderjaren traktaties voor goed gedrag hebben gekregen een grotere kans hebben op ernstig overgewicht of een eetstoornis, dan degene die geen snoep of snacks kregen als beloning.

De deelnemers die vroeger regelmatig eetbeloningen kregen, hebben nu 4 keer meer kans op overgewicht. Maar dat is nog niet het enige, beloning met snoep veroorzaakt ook een ongelukkig gevoel op latere leeftijd. Volwassenen die vroeger beloont zijn met snoep, zijn maar liefst 2 keer zo vaak ongelukkig over het gewicht dat ze nu hebben.

Soms belonen met een snoepje kan geen kwaad, zelfs niet als ze niet altijd gezond zijn zegt Stubbs. Het gaat erom dat kinderen niet herhaaldelijk beloond worden met calorierijke snacks. Het is dus niet verstandig je kind proberen stil te krijgen door snoep te geven. Dit kan voor heel wat zware problemen zorgen in de toekomst!