Top
  >  Eten & Drinken   >  3 beste restaurants van Amsterdam


Amsterdam heeft zoveel restaurants, waardoor het soms nogal lastig is om de beste eruit te kiezen. Daarom selecteerde wij de 3 beste restaurants van Amsterdam.

In onze hoofdstad stikt het van de restaurants. Helaas is niet altijd elk restaurant even gezellig of goed. Natuurlijk is er niets mis er niets mis het restaurant om de hoek. Maar als je een keer echt wilt genieten van een avondje uit dat gepaard gaat met verrukkelijk eten en goede bediening, dan moet je een tafeltje boeken bij één van de 3 beste restaurants van Amsterdam. Deze restaurants zullen je hoogst waarschijnlijk niet teleurstellen alleen moet je wel een dikke portemonnee meebrengen.

Hieronder vind je, met dank aan Lekker 2010, de top 3 beste restaurants van Amsterdam.

La Rive


Restaurant La Rive is gevestigd in het bekende Amstel Hotel. Hoewel de entourage misschien wat klassiek en stijfjes aandoet is dineren hier pure verwennerij. De gerechten zijn creatieve hoogstandjes en de bediening doet er alles aan om je een perfecte avond te bezorgen. Probeer als het mogelijk is een tafel bij het raam te reserveren, want dan heb je een schitterend uitzicht over de Amstel.

Adres: Prof. Tulpplein 1
Telefoon: 020-5203264
Soort keuken: Frans, Mediterraan
Michelin sterren: 1

Vermeer


Restaurant Vermeer in het Barbizon Hotel doet een beetje huiskamerachtig aan, waardoor je als gast een beeld krijgt van het goede leven uit de Gouden Eeuw. In de keuken wordt de klassieke Franse stijl met eigentijdse smaken gecombineerd wat zorgt voor voortreffelijke creaties.

Adres Prins Hendrikkade 59-72
Telefoon: 020-5564885
Soort keuken: Frans
Michelin sterren: Geen

Ciel Bleu


Restaurant Ciel Bleu bevindt zich op de 23ste verdieping van het Okura Hotel. Het restaurant heeft een strak maar stijlvol interieur en een prachtig panoramisch uitzicht over het centrum van Amsterdam. De gerechten uit de Franse keuken zijn eigenzinnig en innovatief.

Adres: Ferdinand Bolstraat 333
Telefoon: 020 – 6787450
Soort keuken: Frans
Michelin sterren: 2