Top
  >  Familie   >  Bevalling tijdens hartoperatie redt leven van moeder en baby

Bevalling hartoperatie redt leven moeder baby
Dat Edita Tracey haar kerngezonde dochter kan vasthouden mag een wonder genoemd worden. De kersverse moeder moest toen zij 8 maanden zwanger was plotseling een hartoperatie ondergaan, waarbij haar baby in 30 seconden werd geboren.

De 35-jarige Edita Tracey, uit de Amerikaanse stad Philadelphia, was 36 weken zwanger toen ze pijn in haar rug kreeg. Eerst dacht ze dat het niets was, maar toen de pijn naar haar borst verspreidde belde ze een ambulance. In het ziekenhuis bleek dat er een scheur van 30 centimeter in haar aorta zat. Omdat er niet veel tijd meer was, werd Edita onmiddellijk naar een ander ziekenhuis gevlogen om daar geopereerd te worden.

Bevalling van 30 seconden en 9 uur lange hartoperatie

In de operatiekamer kwam het meisje 30 seconden nadat de moeder onder narcose was gebracht ter wereld. Vervolgens onderging Edita een 9 uur durende hartoperatie om de enorme scheur in haar aorta te herstellen. Hoewel de operatie heel gecompliceerd was, wisten de artsen deze tot een goed einde te brengen.

Ondanks de plotselinge bevalling verkeerde dochtertje Arabella in uitstekende gezondheid. De dag na haar operatie mocht Edita haar meisje voor het eerst vasthouden. De trotse moeder noemt haar mooie dochtertje een wonder.

Edita zal volgens de artsen spoedig herstellen. De oorzaak van de gescheurde aorta wordt nog verder onderzocht. De doktoren vermoeden dat ze door haar zwangerschap een pre-eclampsie, zwangerschapsvergiftiging, ontwikkelde. Dit is een combinatie van een te hoge bloeddruk en eiwitverlies via de urine waardoor waarschijnlijk de druk op de aorta toenam.

https://www.youtube.com/watch?v=nEhR_04X8cQ