Top
  >  Familie   >  Unieke bevalling: Een vijfling en allemaal meisjes

Vijfling meisjes
De familie Busby is sinds kort een stuk groter. Het gezin van 3 heeft er een vijfling bij. Dat is al uniek, maar wat het heel bijzonder maakt is dat het allemaal meisjes zijn.

Danielle Busby, uit het Amerikaanse staat Texas, is bevallen van een vijfling. De meisjes werden met 28 weken geboren door middel van een keizersnede. Een team van 13 medici zette de baby’s binnen 4 minuten op de wereld. De kleintjes wogen tussen de 900 en 1.100 gram en verkeren in goede omstandigheden.

Danielle en haar man hebben hun dochters Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate en Riley Paige genoemd. Het stel werd zwanger via IVF. Op deze manier hebben ze 3 jaar geleden ook hun dochter Blayke gekregen.

Eerste vrouwelijke vijfling

Vijflingen zijn vrij zeldzaam. In de Verenigde Staten werden in 2013 maar 66 vijflingen geboren op het totaal van 4 miljoen geboortes. Dat de baby’s ook nog eens alle 5 meisjes zijn, maakt het extra speciaal. Volgens Fox zou dit de eerste keer zijn dat dit in Amerika is gebeurd. In 1969 werd wereldwijd de allerlaatste vrouwelijk vijfling geboren.