Top
  >  Eten & Drinken   >  4 bijzondere restaurants


Chinees, Grieks, Italiaans, we hebben het allemaal weleens gegeten en het is ook erg lekker. Wil je eten eens op een andere manier ervaren, dan zijn er mogelijkheden genoeg. Hieronder staan een aantal bijzondere restaurants.

Meestal gaan we uit eten in een restaurantje in de buurt waarvan we van te voren weten wat we gaan eten. Maar het is ook weleens leuk om je te laten verrassen en op een andere manier te dineren. Dat kan in de volgende 4 bijzondere restaurants.

Zingende bediening

In restaurant de Beleving in Utrecht zit je niet rustig te eten in een stille hoek. Je wordt hier namelijk bediend door personeel dat meezingt met de liedjes die op de piano gespeeld worden. De live entertainment zorgt ervoor dat je absoluut geen saai etentje hebt. Je kunt in de Beleving onder andere genieten van Italiaanse en Franse gerechten. Voor €34.00 krijg je een driegangen menu in dit restaurant aan de Utrechtse Oude Gracht.

Deel je eten

Bij restaurant Dit in ’s Hertogenbosh worden kleine gerechten geserveerd. Apart in dit restaurant is dat je je gerechtjes deelt met je tafelgenoten. Gelukkig krijg je hier wel allemaal je eigen bord. Doordat je de gerechten deelt en bestelt wat je lekker lijkt, kun je meer verschillende gerechten proeven. Je kunt terecht bij restaurant Dit voor ontbijt, lunch, diner en hapjes. De gerechten bestel je allemaal los en verschillen dan ook van prijs.

Eten in een kas

Restaurant de Kas is te vinden in Amsterdam, in park Frankendael. Dit restaurant bevindt zich in een grote kas, van maarliefst 8 meter hoog. Wat er op het menu staat bij de Kas is elke keer anders. Elke dag staat er namelijk maar één menu op de kaart. Mocht je van keuzes houden dan ben je hier dus niet aan het juiste adres. Een menu bestaat uit drie kleine voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Deze gerechten zijn afgestemd op de oogst van de dag. Een menu bij restaurant de Kas kost €49.50. Wel heel bijzonder is dat je kunt eten in de keuken, aan de chef’s tafel. Dit speciale plekje is uiteraard duurder.

Eten in het donker

In restaurant Ctaste in Amsterdam is het pikkedonker. Er wordt dan ook gedineerd in het donker, wat een heel nieuw gevoel zal geven. Normaal gesproken kijk je toch eerst wel even naar wat je eet. In Ctaste gaat het om de smaak- en geurbeleving. Bij dit restaurant weet je van te voren niet wat je te wachten staat, het eten is namelijk een verrassing. Je moet veel vertrouwen hebben in de kok, maar ook in de bediening. Zij helpen je namelijk van en naar je tafeltje. Voor ieder wat wils, want er kan vis, vlees of vegetarisch gegeten worden in het donker. Een 3-gangen menu is er voor €39.50.