Top
  >  Lifestyle   >  Boek: De Gekwelde man


De Gekwelde Man is het tiende en laatste boek uit de Wallander serie, van Henning Mankell. Net als in de andere boeken weet Mankell, door de ogen van inspecteur Wallander, de lezer geboeid te houden.

Het boek De Gekwelde Man is het laatste deel van de Wallander serie. Volgens liefhebbers van de serie is ook dit verhaal spannend, meeslepend en heeft een goed plot. Henning Mankell weet de lezer tot aan het einde vast te houden en te blijven fascineren.

Het verhaal gaat over Hakan von Enke, een gepensioneerde hooggeplaatste zeeofficier. Hij verdwijnt tijdens een ochtendwandeling in het Liljanswoud nabij Stockholm. Het is winter en hij is net 75 jaar geworden. Voor inspecteur Kurt Wallander is dit een persoonlijke zaak, want Hakan is de schoonvader van zijn dochter Linda. Sommige sporen wijzen naar het verleden in de tijd van de Koude Oorlog, met extreemrechtse groepen en huurmoordenaars uit voormalig Oost-Europa. Gebeurtenissen uit het begin van de jaren 80 spelen een belangrijke rol, toen Russische onderzeeërs er van werden beschuldigd Zweedse wateren binnen te dringen. Wallander beseft dat hij een gigantisch geheim op het spoor is dat betrekking heeft op de naoorlogse geschiedenis van Zweden. Terwijl hij het geheim probeert te achterhalen, verschijnt er een nog donkere wolk aan de horizon.