Top
  >  Lifestyle   >  Boek: Een onafwendbaar einde


Het boek Een onafwendbaar einde is geschreven door Elizabeth George. Het verhaal valt in de categorie van de literaire thrillers en beschrijft welke voor gevolgen er kunnen ontstaan, als kinderen opgroeien in een verkeerde omgeving.

Het boek Een onafwendbaar einde begint met een openingszin die je meteen vastgrijpt en niet meer loslaat. Zodra je dit leest, word je nieuwsgierigheid aangewakkerd en zal de Sherlock Holmes in jou op onderzoek willen gaan. Maar oordeel zelf over de eerste zin, `Joel Campbell was elf jaar oud toen hij met een busrit op het hellende pad naar moord terechtkwam.`

Het verhaal gaat verder met de zevenjarige Toby, Joel van elf en Ness van vijftien. Hun oma laat ze op een gegeven moment achter voor de deur van hun tante Kendra. Zij is een mooie vrouw, veertig jaar oud en heeft eigenlijk weinig zin om voor de kinderen te zorgen. Vooral naar de gehandicapte Toby en verlegen Joel kijkt ze niet om.

Joel voelt zich verantwoordelijk voor zijn jongere broertje en neemt de zorg voor hem op. Hun zus Ness raakt steeds verder verstrikt in de wereld van drugs en geweld. Op een dag worden Joel en Toby door iemand bedreigd en zoeken ze veiligheid bij het ex-vriendje van Ness. Helaas doet deze crimineel dat niet zonder een wederdienst, waardoor Joel op een desastreus pas belandt.

Het boek Een onafwendbaar einde van Elizabeth George is verkrijgbaar voor de prijs van 12,50 euro.