Top
  >  Eten & Drinken   >  5 boeken over afvallen


Een goed voornemen wat elk jaar terugkeert, is het verliezen van gewicht. Om je een handje te helpen vind je hier 5 boeken over afvallen en verantwoord eten.

Bij afvallen komt een heleboel kijken, zo moet je op de hoogte zijn van voedingstoffen en weten wat je wel kunt eten en wat je beter kunt laten staan. Daarnaast is het niet verstandig om jezelf uit te hongeren, je lichaam moet namelijk wel een gezonde portie voeding binnenkrijgen. Hieronder staan aantal boeken over afvallen die jou helpen een gezond voedingspatroon samen te stellen.

Het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet beloofd de perfecte manier te zijn om gemakkelijk, gezond en blijvend gewicht te verliezen. Het boek is geschreven door de Amerikaanse arts Mike Moreno. Volgend deze man is een afwisselend dieet erg belangrijk omdat het zo een stuk gemakkelijker is om vol te houden. Dit dieet sluit daarom geen voedingsmiddelen uit en werkt met verschillende cyclussen. 17 dagen lang houd je jezelf aan 1 dieet om daarna te starten met een volgende cyclus, er zijn er in totaal 4.

Het Dukan dieet

Het Dukan dieet beloofd de Franse oplossing te zijn voor permanent gewichtsverlies. Het boek is geschreven door de Franse dokter Pierre Dukan en werkt, net als het 17 dagen dieet, met 4 fases. Volgens het Dukan dieet is het mogelijk om door middel van 4 fases alle overtollige kilo’s kwijt te raken.  De 4 fases zijn onderverdeeld in de aanvalfase, alternatieve, stabiliseren en voortgang. Daarnaast heeft dokter Dukan een lijst opgesteld met 100 voedingsmiddelen, 72 eiwitten en 28 groenten, die onbeperkt gegeten mogen worden.

Het geheim van slanke mensen

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, eten wat je wilt en toch afvallen. In het boek Het geheim van slanke mensen legt Mieke Kosters uit hoe het werkt. Ze verteld dat je kunt eten wat je wilt en gemiddeld toch 1 kilo per week kunt verliezen. Het gaat erom dat je mag eten wat je wilt maar niet te veel eet. Dit boek gaat in op hoe te veel eten werkt in je hoofd en hoe je dit kunt veranderen.

The Truth About Food

Door te weten wat je eet en wat voeding met je lichaam doet ben je in staat gezondere voeding te kiezen wat je helpt met afvallen. In TheTruth About Food lees je alles over eten, zo worden er mythes rondom voeding getest om erachter te komen of deze kloppen of verzonnen zijn. Daarnaast onthult schrijfster Jill Fullerton-Smith de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam.

De Gabriel Methode

Jon Gabriel woog op een gegeven moment ruim 180 kilo, ondanks allerlei diëten lukte het hem niet om blijvend af te vallen. Hij besloot dat het anders moest kunnen en kreeg hier gelijk in. Jon viel 103 kilo af zonder streng dieet of operatie en in De Gabriel Methode verteld hij hoe hij dit voor elkaar kreeg. Zijn methode is geen dieet maar een afvalmethode waarbij gewerkt wordt aan de oorzaak van het aankomen.