Top
  >  Familie   >  Borstvoeding maakt slimmer


Twijfel je tussen borstvoeding of poedermelk, ga dan voor de natuurlijke moedermelk! Baby’s die gevoed worden met moedermelk, worden namelijk een stuk slimmer.

Als je als kind borstvoeding krijgt, word je vaak slimmer dan wanneer je dit niet krijgt. Onderzoekers van de Universiteiten in Essex en Oxford deden onderzoek naar de invloed van borstvoeding. Alleen al na vier weken borstvoeding is al een opmerkelijk resultaat te zien van hoe de kinderen zich op de basis- en middelbare school ontwikkelen. Kinderen die als baby borstvoeding hebben gekregen, zijn op hun 5e, 7e,11e en 14e beter in schrijven, lezen en rekenen. Ook is het IQ van deze kinderen ongeveer 5 punten hoger, dan kinderen die poedermelk hebben gekregen.

De onderzoekers hebben kinderen die borstvoeding hebben gekregen vergeleken met kinderen die gevoed werden met de fles. Beide groepen hadden dezelfde achtergrond, zo werd er gekeken naar het inkomen van de ouders, banen en of de ouders nog bij elkaar waren. Het onderzoek werd gedaan onder 10.000 kinderen.