Top
  >  Familie   >  12 cadeaus om aan kinderen te geven in plaats van speelgoed

geen speelgoed cadeaus kinderen
Met Sinterklaas en Kerst in aantocht kopen we weer veel cadeaus voor onze kinderen. Natuurlijk kun je kiezen voor speelgoed, maar je kunt je kinderen ook verrassen met cadeaus die geen speelgoed zijn.

Als ouder moet je regelmatig een weg banen door alle auto’s, poppen en Lego stenen die verspreid liggen door het hele huis. Met de feestdagen geven we allerlei dingen aan onze kinderen en wordt die berg speelgoed alleen maar groter. Met de onderstaande cadeaus voorkom je een overschot aan sleepgoed, maar geef je toch een geweldig cadeau.

 1. Activiteit

  Bowlen, midgetgolf of naar de ijsbaan gaan zijn allemaal dingen om samen te doen. Kinderen vinden het heel leuk om tijd door te brengen met hun ouders en zullen echt genieten van dit soort activiteiten.

 2. Recept en ingrediënten

  Veel kinderen houden ervan om te koken met papa of mama. Iets lekkers bakken is een gezellige bezigheid waarbij ze ook nog eens iets leren. Print een recept uit, koop alle ingrediënten en ga samen aan de slag in de keuken.

 3. Abonnement

  Kinderen vinden het heel bijzonder als er iets speciaal voor hen met de post komt. Met een abonnement op een tijdschrift ligt er regelmatig iets in de brievenbus en bevorder je ook nog eens de leesvaardigheid.

 4. Coupons

  Een envelop met coupons die ze kunnen inleveren wanneer ze willen. Denk hierbij aan dingen als: Ik hoef mijn huishoudelijke taak niet te doen, half uur later naar bed of bepalen wat we vanavond eten.

 5. Lessen

  Muziek-, dans-, teken- of andere lessen zijn ook een leuk cadeau. Zo laat je kinderen kennis maken met iets nieuws of moedig je ze aan om hun interesses verder te ontwikkelen.

 6. Do it yourself middag

  Een do it yourself middag zorgt voor veel plezier en het stimuleert de creativiteit van je kinderen. Bedenk van tevoren wat jullie gaan maken en wat je nodig hebt. Knutselspullen als potloden, verf en papier zijn een goede basis, maar het is ook leuk om materialen te gebruiken waarmee ze nog niet eerder gewerkt hebben.

 7. Evenement

  Kaartjes voor een concert, musical, sportwedstrijd of ander event zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden. Het reikhalzend uitkijken naar deze speciale gebeurtenis maakt het cadeau nog mooier.

 8. Restaurantbon

  Het is ook leuk om kinderen een bon voor pizza, cupcakes, pannenkoeken, ijs of iets anders dat ze lekker vinden te geven. Laat ze ook zelf bepalen met wie ze hiervan willen genieten. Het kan mama, papa, oma, opa, een tante of de juf zijn.

 9. Outdoor spullen

  Als je een gezin bent dat veel dingen buiten doet, dan kan dit ook een mooi cadeau zijn. Kinderen vinden het bijzonder als ze hun eigen visgerei of tuingereedschap krijgen. Daarnaast zijn dit soort dingen ook goed voor hun verantwoordelijkheidsgevoel.

 10. Kalender

  Veel kinderen willen graag weten wat er gaande is, welke dag het is en over hoeveel nachtjes slapen het vakantie of hun verjaardag is. In hun eigen kalender kunnen ze hun lessen en afspraken opschrijven. Als ze je vragen wanneer iets gebeurd, kun je ze naar de kalender sturen zodat ze inzicht krijgen in hun schema.

 11. Snacks

  Als je kinderen lekkerbekken zijn zit je met snacks altijd goed. Zelfgemaakte koekjes, cupcakes of iets anders lekkers is voor hen een speciale traktatie. Je maakt dit cadeau nog leuker door het mooie te verpakken in een blik of potje.

 12. Lidmaatschap

  Een lidmaatschap van bijvoorbeeld de dierentuin, bioscoop of museum zijn een mooi geschenk voor de hele familie. Veel gezinnen vinden het leuk om van een uitstapje te genieten en als je regelmatig gaat, is een lidmaatschap vaak voordeliger.

Foto: MissMessie