Top
  >  Eten & Drinken   >  Culinaire festivals lente 2012


Nu het lente is, staan er weer heel wat food events voor de deur! Als culinaire liefhebber moet je dan ook zeker de volgende data van de beste culinaire festivals voor lente 2012 in je agenda noteren!

Als je van koken en eten houdt, is het erg leuk en leerzaam om eens een culinair festival te bezoeken. Op deze events zijn top-chefs aan het werk, zie je wat de nieuwe eettrends zijn, kun je heerlijke hapjes nuttigen, lekkere wijnen proeven en genieten van de gezellige sfeer. In de lente en zomer zijn er altijd een hoop food events. Hier vind je de leukste culinaire festivals van lente 2012 die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

Uitgekookt Utrecht

Tijdens het Pinksterweekend kunnen de fijnproevers erop uit voor het culinaire festival Uitgekookt. Dit festival, dat plaatsvindt in Park Lepelenburg in Utrecht, duurt van 24 tot en met 27 mei. Deze keer staat het event in het teken Urban Food. Het platteland wordt dus naar de stad gehaald. Dit betekent biologische producten, moestuinen en duurzaamheid. De tickets van Uitgekookt kosten 10 euro per stuk.

Taste of Amsterdam

Van 31 mei tot 3 juni is er in het Amstelpark het belangrijkste culinaire festival van Nederland, namelijk Taste of Amsterdam. Op dit culinaire evenement kun je heel de dag genieten van food entertainment. Je kunt chef-koks aan het werk zien, producten kopen, hapjes proeven, workshops volgen en nog veel meer. Een standaard ticket kost in de voorverkoop 14 euro. Maar wil je er echt volop genieten? Dan kun je voor 50 euro een VIP ticket kopen. Hiermee krijg je een glas champagne, 25 euro aan muntjes en toegang tot het festival, masterclasses, kookdemonstraties en het VIP paviljoen waar je kunt genieten van live dj’s.

Smaakvol Breda

1, 2 en 3 juni kunnen alle eetliefhebbers terecht in Bredase ChasséPark. Hier vindt namelijk het jaarlijkse festival Smaakvol Breda plaats. Ditmaal staat het in het teken van samen zijn en betrokkenheid. Geniet samen van heerlijke hapjes en goede wijnen van locale restaurants.

Proefmei Bergen op Zoom

Van 7 tot en met 10 juni staat Bergen op Zoom volledig in het teken van eten en drinken. Op het Markiezenhof en op de Grote Markt vind je namelijk Proefmei. Het culinaire festival is dit jaar een bijzondere editie, want de stad bestaat 800 jaar. Er wordt daarom groots uitgepakt met culinaire hoogstandjes, kookwedstrijden, muziek, dans en theater. Proef, beleef en geniet op deze speciale editie van Proefmei!

Leiden Culinair

Een wat intiemer en kleinschaliger festival, maar zeker niet minder culinair, is Leiden Culinair. Dit event is van 28 juni tot en met 1 juli te vinden op de Garenmarkt in Leiden. In een sfeervolle omgeving laten de beste restaurants hun culinaire hoogstandjes proeven. Daarnaast kun je ook genieten van diverse muzikale optredens. De entreeprijs is nog onbekend.

post a comment