Top
  >  Familie   >  Dappere moeder laat zien hoe een lichaam eruitziet na een bevalling

lichaam eruitziet na een bevalling
Als je net een kindje hebt gekregen, is je figuur het laatste waarover je je druk wilt maken. Maar met al die celebrities die binnen een mum van tijd weer strak in bikini verschijnen is dat soms lastig. Om met dat ideaalbeeld korte metten te maken, besloot een dappere moeder te laten zien hoe een vrouwenlichaam eruitziet na een bevalling.

Julie Bhosale is voedingsdeskundige en weet dan ook als geen ander dat uiterlijk belangrijk is. Volgens de moeder van twee jongens slaan sommige kersverse mama’s alleen door in het nastreven van het perfecte beeld. Ze zette daarom foto’s van haar eigen lichaam na haar tweede zwangerschap online. Hiermee wil ze laten zien dat niet elke vrouw strak en afgetraind is en dat dat ook niet het allerbelangrijkste is.
lichaam na  bevalling 01
Na haar eerste zwangerschap had Julie het heel lastig met het accepteren van haar veranderde lichaam. “Ik voelde heel veel druk om snel weer terug in topvorm te zijn. Ik verwachtte ook dat dat makkelijk zou gaan, omdat ik gezond en sportief was. Na de geboorte van mijn tweede zoon besloot ik om de natuur haar gang te laten gaan. Ik fotografeerde mijn lichaam om zo andere moeders een hart onder de riem te steken”, laat ze weten.
lichaam na  bevalling 02
De Australische wil overigens vrouwen die direct na hun zwangerschap weer slank zijn helemaal niet aanvallen. “Goed voor bij wie dat wel lukt, maar helaas is dat echt het geval bij een kleine minderheid van de vrouwen. Bij de meesten van ons veranderen onze lichamen. Ze veranderen zelfs heel erg. Het is moeilijk, angstaanjagend en soms ook gewoon vies, maar het is ook echt en normaal.”

Foto’s: Julie Bhosale