Top
  >  Familie   >  Dating tips voor alleenstaande moeders


Daten is iets waarmee alleenstaande moeders soms moeite kunnen hebben omdat ze het te druk hebben of misschien onzeker zijn om na een lange tijd weer uit te gaan met een man. Daarom vind je hier een aantal dating tips voor alleenstaande moeders.

Als alleenstaande moeder heb je het niet altijd even gemakkelijk. Hoogstwaarschijnlijk heb je jouw handen vol aan de zorg van je kinderen en misschien heb je daarnaast zelfs nog een baan. Vergeet niet dat je recht hebt op je eigen leven en plezier mag maken. Omdat je een date als een leuk avondje uit moet zien en je er vooral van moet genieten, vind je hier een aantal tips hoe je daten als alleenstaande moeder het best kunt aanpakken.

Datingsite

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan daten heb je natuurlijk eerst een date nodig. Een goede manier voor alleenstaande drukke moeders is het internet. Op een datingsite kun je vrijblijvend rondkijken of je een geschikte man ziet en als dat niet zo is ook geen probleem, je bent nergens toe verplicht.

Laat verder je omgeving weten dat je alleenstaand bent en wie weet stromen de aanbiedingen binnen, iedereen kent via via wel iemand die ook alleenstaand is en misschien leuk gezelschap voor je is. Vergeet daarnaast het schoolplein niet, je zult niet de eerste zijn die daar in een alleenstaande vader een nieuwe liefde vindt.

Kleding

Denk van te voren goed na over je kleding, haar en make-up. Laat je mama-outfit waarin je normaal met de kinderen knutselt en tekent thuis. Bedenk daarnaast wel dat je laatste date waarschijnlijk een hele tijd geleden is en je door de jaren heen veranderd bent. Kies daarom niet voor strakke, korte kleding, maar iets wat je goed staat en waarin je je fijn in voelt. Besteed ook wat extra aandacht en je haar en make-up. Als jij tevreden bent met je uiterlijk en je goed voelt straal je dat ook uit.

Oppas

Zorg dat je tijdens een date de man tegenover je al je aandacht kunt geven en niet constant met thuis bezig bent. Vraag of je kinderen een nachtje bij je ouders kunnen slapen of huur een oppas in die je vertrouwd en bekend is met je huishouden. Probeer tijdens de date niet constant naar huis te bellen om te vragen hoe het met de kinderen is. Op deze manier wek je de indruk alleen maar met je kinderen bezig te zijn en er geen ruimte in je leven is voor een man.

Eerlijk

Het belangrijkste is tijdens daten dat je eerlijk bent. Je kinderen zijn een erg groot onderdeel van je leven en hen verzwijgen heeft daarom geen zin. Laat weten dat je een alleenstaande moeder bent, maar zet jezelf niet als slachtoffer neer. Wees trotst op je kinderen en het feit dat je het alleen prima red, maar praat er niet constant over. Je moet erg geen geheim van maken dat je een alleenstaande moeder bent, maar laat je date merken dat je meer bent dan alleen een moeder.

Leuk uitje

Als laatst moet je een date zien als een leuk uitje. Het is absoluut niet nodig om er de nieuwe liefde van je leven te ontmoeten en wees daarom ook niet teleurgesteld als het gezellig was, maar niet meer dan dat. En mocht je tijdens de date iemand ontmoeten waar je graag verder mee wilt gaan, bouw het dan wel rustig op en probeer niet op zoek te gaan naar een nieuwe papa voor de kinderen. Is het de tijd vinden je nieuwe partner voor te stellen aan je kinderen, dan vind je hier een aantal tips.