Top
  >  Familie   >  De 10 meest opzienbarende moeders ter wereld


Een baby op de wereld zetten is niet altijd even gemakkelijk. Toch heeft de ene vrouw het nog zwaarder dan de ander. Maak kennis met de 10 meest opzienbarende moeders ter wereld.

Bijna elke vrouw wil op een bepaald moment in haar leven moeder worden. Helaas gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. De ene vrouw wordt gewoon niet zwanger, een ander kan wegens haar gezondheid geen kinderen krijgen en soms is er iets met de baby aan de hand. Toch lopen er op deze wereld een aantal moeders rond die ondanks dit soort problemen wel een kind kregen. Vrouwblog zocht de 10 meest opzienbarende moeders ter wereld voor je uit.

Moeder die de meeste kinderen baarde (69 kinderen)

Volgens het Guinness Book of Records, was de meest vruchtbare vrouw uit de geschiedenis afkomstig uit Rusland. Ze leefde in de 18de eeuw en staat bekend als de vrouw van Feodor Vassilyev. Ze was maar liefst 27 maal zwanger en baarde 69 kinderen.

De kleinste moeder (73 cm)


Stacey Herald is werelds kleinste moeder. Ze is slecht 73 centimeter groot en heeft inmiddels 3 kinderen op de wereld gezet. Doktoren hadden gedacht dat de laatste bevalling de minimoeder fataal zou worden, maar niets is minder waar. Stacey kreeg de 3 gezonden kinderen samen met haar man van 1,82 meter.

Oudste vrouw die voor de eerste keer moeder werd (70 jaar)

Nadat zij meer dan 40 jaar heeft gewacht op haar eerste kind, kreeg Rajo Devi Lohan in november 2008 haar allereerste kind. Rajo was tijdens de geboorte van haar dochtertje 70 jaar oud.

De jongste moeder (5 jaar)


Lina Medina is voor zover bekend de jongste moeder ter wereld. Lina, die afkomstig is uit Peru, beviel op een leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen van een jongetje. Het 5 jarige meisje werd door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze dachten dat ze een tumor had. In het ziekenhuis werd duidelijk dat Lina 7 maanden zwanger was. Het meisje zou rond haar tweede levensjaar zijn gaan menstrueren en op 4 jarige leeftijd al borstgroei hebben gehad.

De eerste mannelijke moeder


Thomas Beatie is de eerste mannelijke moeder ter wereld. Thomas werd als vrouw geboren en werd 10 jaar gelden geopereerd en onderging een hormoonbehandeling. Toen duidelijk werd dat zijn vrouw geen kinderen kon krijgen, besloot Thomas om zwanger te worden. Doormidden van een spermadonor een eitje van zijn eigen vrouw werd hij de eerste mannelijke moeder.

Moeder van de kleinste baby


Mahajabeen Sheikh werd op 19 september 2004 moeder van werelds kleinste baby. De baby was 25,4 cm en woog slechts 254 gram. Het meisje, dat minder woog dan een kan bier, kwam ter wereld toen haat moeder 25 weken en 6 dagen zwanger was.

Moeder van de meest overlevende kinderen van 1 bevalling (8 baby’s)

Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez beviel in januari 2009 van een achtling. Alle 8 kinderen overleefden de bevalling. Dit was overigens niet de eerste zwangerschap van de single moeder, Nadya had al 6 jonge kinderen toen zij beviel van haar achtling.

De meest vruchtbare draagmoeder (12 baby’s)

Draagmoeder Carole Horlock heeft in 13 jaar 12 baby’s op de wereld gezet en is hierdoor de meest vruchtbare draagmoeder. In een interview met het ABC nieuwsprogramma 20/20 vertelde Carole: “Toen ik begon als draagmoeder ging ik ervan uit dat ik dit eenmaal zou doen, maar voor de bevalling besefte ik al dat ik dit vaker wilde.” Volgens 20/20 krijgt een draagmoeder een bedrag tussen de $25.000 en $30.000 voor haar service.

Moeder met de langste pauze tussen 2 kinderen (41 jaar)

Elizabeth Ann Buttle heft 2 kinderen, wat op zichzelf niets bijzonders is. Op 19 mei 1956 kreeg Elizabeth op 19 jarige leeftijd haar eerste kind en op 20 november 1997, wat 41 jaar en 185 dagen later is, haar tweede. Met deze interval zette Elizabeth het record van de langste pauze tussen 2 baby’s op haar naam.

De oudste moeder van een tweeling (70 jaar)

Omkari Panwar werd op 70 jarige leeftijd de oudste moeder van een tweeling. De vrouw wilde zo graag een zoon en om dit te bereiken onderging ze een IVF behandeling. Omkari raakte in verwachting van een tweeling en kreeg op 70 jarige leeftijd een dochter, maar ook de langverwachte zoon.