Top
  >  Lifestyle   >  De slimste keuze: de voordelen van elektrisch rijden met de nieuwste elektrische modellen van Smart 

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en met goede reden: de benzine wordt met de dag duurder en natuurlijk denken we ook aan de toekomst van het milieu. Toch weten veel mensen niet precies wat de voordelen van elektrisch rijden zijn en wat een elektrische auto allemaal te bieden heeft. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een elektrische auto niet snel is. De smart #1 bewijst het tegendeel. De smart #1 Brabus gaat van 0 naar 100 in 3.9 seconden. Twijfel jij nog of elektrisch rijden iets voor jou is? Lees dan maar snel verder, want hier vind je alle voordelen van elektrisch rijden zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voordat je een nieuwe auto koopt. 

Mooi, duurzaam en ook nog eens functioneel

Natuurlijk staat duurzaamheid en milieubewustheid voorop bij elektrische auto’s, maar smart laat zien dat het uiterlijk zeker niet wordt vergeten bij het ontwerpen van zo’n duurzame auto. De nieuwe elektrische modellen van Smart zijn ontzettend gaaf en zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren. Een duurzame auto hoeft zeker niet minder mooi te zijn. De smart #3 is bijvoorbeeld geweldig. De aerodynamische vorm uitgerust met luxe snufjes zoals spetterende verlichting en prachtige kunstleren bekleding maken dat de auto een absolute showstopper is, maar dan duurzaam. Je hebt ook super veel opties om de auto geheel naar je eigen smaak te maken. Natuurlijk is elektrisch rijden even wennen, maar het betekent zeker niet dat je hoeft in te leveren op stijl en functionaliteit. Het aantal kilometers dat je met een volle accu kunt rijden is afhankelijk van het model dat je kiest. De basisuitvoering kan tot 400 km rijden en alle andere modellen variëren tussen de 420 en 440 km. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je rijstijl 

Ook nog eens beter voor je portemonnee 

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig want qua aankoopprijs is een elektrische auto misschien niet per se goedkoop. Maar als je naar de lange termijn kijkt, kun je met elektrisch rijden heel wat kosten besparen. Elektriciteit is nog een stuk goedkoper dan diesel en benzine. Daarnaast betaal je voor een elektrische auto ook geen BPM. Dit geldt in Nederland in ieder geval nog tot 2024, goed om te weten als je nog zoekt naar een leuk kerstcadeau. Als particulier krijg je ook nog een subsidie bij de aankoop van een elektrische auto. Voor een nieuwe elektrische auto is dit €2.950 en voor een gebruikte auto krijg je ook nog €2.000. Dat is mooi meegenomen, vind je niet?