Top
  >  Eten & Drinken   >  Deze mocktails zijn de hits voor 2022

Heb jij binnenkort een gezellig avond met vriendinnen of juist een feestje? Dan zijn deze mocktails zeker een leuk idee om te serveren. Verder ziet een mocktail er super feestelijk uit, waardoor je een avondje bijkletsen direct wat feestelijker kunt maken. Ben je benieuwd naar de mocktail hits van 2022? Lees dan snel verder!

Wat is een mocktail?

Een mocktail is simpel gezegd een alcoholvrije cocktail. Voor de rest kan een mocktail in principe dezelfde ingrediënten hebben als een cocktail, zoals frisdranken, fruit, vruchtensappen, siropen en natuurlijk andere alcoholvrije ingrediënten. Enkel de alcohol is weggelaten, waardoor een mocktail ideaal is voor elke gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower waar je gezellig met elkaar wilt proosten. Hierbij is het dan natuurlijk niet erg gepast om een alcoholische versnapering te nuttigen, aangezien degene waar het allemaal om draait dan niet een glaasje mee kan drinken. 

Alternatieven voor alcohol

Gelukkig zijn er dan ook nog eens alternatieven voor alcohol te vinden, waardoor je niet eens meer het verschil zult proeven tussen een cocktail en een mocktail. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een alcoholvrije gin, waarmee je een heerlijke alcoholvrije gin and tonic kunt maken. Dit is dan ook zeker een mocktail hit voor 2022. Daarnaast zijn er ook nog genoeg verschillende gedistilleerde alcoholvrije dranken, zoals rum, wodka, whisky en limoncello. Hierdoor kun je bijna iedere cocktail in een alcoholvrije variantie, oftewel een mocktail maken. Je kunt ‘s avonds heerlijk genieten van een drankje, maar kunt gewoon met de auto naar huis en zult de volgende dag geen last hebben van een kater. 

Top 3 mocktails

Verder kun je tegenwoordig in een handomdraai een lekkere mocktail op tafel zetten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een La Celebración Mojito die je met een mixdrankje kunt combineren, maar ook zeker zonder te mixen kunt drinken. Daarnaast is dit drankje in de variant ‘Pina Colada’ ook zeker een hit. Het ideale zomerdrankje met kokos- en ananassmaak. Tot slot is de ‘Mister Cocktail Citron Vert & Kiwi’ ook zeker een aanrader om eens uit te proberen. Deze mocktail is namelijk heerlijk verfrissend doordat het een cocktailmix is gebaseerd op kiwi en limoen.