Top
  >  Familie   >  6 dingen die je niet begrijpt totdat je moeder bent

dingen niet begreep moeder werd
Kun je nog jouw leven herinneren voordat je een kind kreeg? De nachten dat je ongestoord kon slapen, je een normaal formaat tas droeg en niet opeens begon te zingen over Kusjesdag. Herinner je nog dat vrienden, die al kinderen hadden, klaagden over zoveel dingen en dat je dacht dat ze vervelend waren? En toen, werd je zelf ouder en veranderde alles. Hieronder vind je 6 dingen die je niet begrijpt totdat je zelf moeder bent.

 1. Foto’s van zindelijkheidstraining op Facebook

  Jouw kinderen zijn nu eenmaal schattig en dat wil je delen. Daarnaast ben je natuurlijk ook apetrots als ze een mijlpaal bereiken. Dus naast die lieve kiekjes van jouw oogappel in die mooi outfit, deel je ook foto’s van de zindelijkheidstraining. Want als jouw kind voor de eerste keer op een potje plast, is dat een big deal. Want je begrijpt de wow-factor van zindelijkheidstraining niet totdat je zelf ouder bent.

 2. Wat druk hebben echt betekent

  Moeder zijn is een drukke bezigheid, waar je geen besef van hebt totdat je zelf een kindje hebt. Als je net de slapeloze jaren achter de rug hebt, begint de schoolperiode met alle bijkomende activiteiten. Natuurlijk wil je ook weleens een avondje uit zonder kinderen, maar je hebt het gewoon veel te druk met voetbaltraining, zwemles, ballet en ga zo maar door.

 3. Billen ruiken in het openbaar

  Je vingers likken en het gezicht van je kind afvegen? Luier ruiken? De speen van de grond pakken, schoonlikken en in de mond van je baby stoppen? Het komt je waarschijnlijk allemaal bekend voor. Uiteraard dacht je altijd dat jij die dingen nooit zou doen, alleen de werkelijkheid is anders. Het moederschap is heel mooi, maar het is ook smerig op een manier die je alleen begrijpt als je mama bent.

 4. Waarom douchen een luxe is

  Geen tijd hebben om te douchen, klinkt voor mensen zonder kinderen heel vreemd. Maar de realiteit is dat babyspuug, drinken op de vloer en het feit dat het avondeten niet uit zichzelf op tafel staat het lastig maken. Door alle drukte schiet douchen er dan soms ook even bij in. Gelukkig zijn er babydoekjes en droogshampoo.

 5. Je echtgenoot papa of mama noemen

  Je man papa noemen kan een beetje griezelig zijn. Toch gebeurt het in bijna elk gezin. Het komt omdat heel veel van je gesprekken gericht zijn op kleine kinderen. Als jij je man bij zijn voornaam noemt, zie je alleen maar een vragend gezichtje, terwijl als je papa zegt alles meteen duidelijk is.

 6. Waarom kinderen moeten eten in restaurants

  Een luxe restaurant is inderdaad niet de meest geschikte plek voor een peuter, maar bij een gemiddelde Italiaan is het echt geen probleem. Als je je kinderen nooit meeneemt, zullen ze ook niet leren hoe ze zich moeten gedragen in een restaurant. Mensen die met een scheef oog naar je kijken als je peuter lastig is, moeten niet vergeten dat er maar iets kleins hoeft te gebeuren waardoor de schakelaar omgaat en een rustig kind opeens verandert in een driftig duiveltje.

Foto: Unsplash