Top
  >  Lifestyle   >  8 dingen om te doen op Zakynthos in Griekenland

Dingen om te doen Zakynthos
Vorige week was ik met Zoover op het Griekse eiland Zakynthos. Dit mooie Ionische eiland wordt omringd door een helderblauwe zee en je vindt er steile kliffen, verlaten stranden en oude dorpjes. Ondanks dat Zakynthos niet heel groot is, is er van alles te doen. Naast een bezoek aan Zakynthos stad en een boottocht langs de kust zijn de volgende 8 dingen ook zeker een aanrader als je op het eiland bent.

 1. Bohali Castle

  Bohali Castle 01
  Bohali Castle is een oud Venetiaanse kasteel op de top van een groene heuvel. Door de grote aardbeving van 1953 werd het kasteel verwoest. Een paar gebouwen zijn nog intact, maar wat deze locatie echt bijzonder maakt is het prachtige panoramische uitzicht over het eiland. Niet ver van het kasteel ligt het pittoreske plein van Bohali. Ook hier heb je schitterend uitzicht over Zakynthos stad, de haven, de Gulf of Laganas en Marathonisi. Op het pleintje vind je verschillende bars en restaurants en de Chrysopigi kerk.
  Bohali Castle 02

 2. Schildpadden kijken

  Schildpadden Zakynthos
  De onechte karetschildpad ‘Caretta Caretta’ is de grote trots van Zakynthos. Met een lengte van 120 centimeter en een gewicht van meer dan 45 kilo is het één van de grootste zeeschildpadden. Elke zomer komen de schildpadden naar de stranden aan zuidelijke kant van het eiland om hun eieren te begraven in het zand. Haar favoriete broedplaats is de Gulf of Laganas en dan vooral de stranden van Marathonisi, Kalamaki, Sekania, Dafni en Gerakas. De Caretta Caretta en de stranden worden beschermd door het National Marine Park van Zakynthos. In het Thematic Exhibition Centre kun je van alles leren over deze dieren.

 3. Scheepswrak op Navagio Bay

  Navagio Bay 02
  Het scheepswrak is zonder twijfel de bekendste toeristische trekpleisters van Zakynthos. Navagio Bay wordt omringd door kalkstenen rotsen, wit zand en azuurblauw water. Het scheepswrak ligt er sinds 1982. Het verhaal gaat dat het een smokkelboot met aan boord sigaretten en drugs was. De boot zou op weg zijn geweest van Turkije naar Italië en door slechtweer en een kapotte motor op het strand terecht zijn gekomen.
  Navagio Bay 01

 4. Eten bij biologische boeren

  Biologische boeren 02
  Op Zakynthos zijn er verschillende biologische boerderijen. Deze familiebedrijven maken onder andere olijfolie, wijn, kaas en honing. De producten worden gemaakt volgens de principes van de biologische landbouw. Zelf mocht ik aan tafel schuiven bij de Logothetis Farm en de Therianos Family. Bij allebei stond een echte Griekse oma in de keuken en hun liefde voor eten proef je. Ik heb dan ook zitten smullen van hun Griekse gerechten.
  Biologische boeren 01

 5. Wandeltochten door de bergen

  Wandelen Zakynthos 01
  Zakynthos heeft verschillende wandelroutes door de bergen die je brengen langs de rijke flora en fauna van het eiland. De tochten zijn er in verschillende niveaus en als je wilt kun je deze maken onder begeleiding van een gids. Het perfecte moment voor een wandeling is vroeg in de ochtend of laat in de middag, dan is de tempratuur niet te hoog of te laag en is ook de natuur op haar mooist.
  Wandelen Zakynthos 02

 6. Blauwe grotten

  Grotten Zakynthos
  De kustlijn van Zakynthos is op veel plaatsen rotsachtige. Je vindt er verschillende grotten waaronder de Blue Caves. Door de weerkaatsing van het licht op het water ontstaat er een mooie blauwe gloed in de rotspartijen. Vooral vroeg in de ochtend zijn de kleuren spectaculair. Deze blauwe grotten kun je combineren met een boottocht naar het scheepswrak.

 7. Mini parfumfabriek

  Razi Zakynthos 01
  Razi is misschien wel het schattigste winkeltje van Zakynthos. Sinds 1963 maakt familie Razi parfums geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid en aromatische kruiden en bloemen van het eiland. In de mini parfumfabriek maakt de dochter van de oprichters zelf parfums uit ingrediënten als jasmijn, oranjebloesem, bergamot, neroli en citrusvruchten.
  Razi Zakynthos 02

 8. Echte olijfolie proeven

  olijfolie proeven 02
  Op Zakynthos vind je verscheidenheid aan olijfbomen die uniek zijn voor de Middellandse Zee. Olijfolie wordt dan ook in bijna elk dorpje nog op de traditionele manier geproduceerd. Bij verschillende boeren kun je heerlijke oliefolie proeven en kopen. In de olijfoliefabriek Aristeon kun je de productie van olijfolie stap voor stap zien en uiteraard mag je ook hier proeven.
  Olijfolie proeven 01

Deze reis naar het mooie Zakynthos is mogelijk gemaakt door het Grieks Verkeersbureau en Zoover.Heb je na het lezen van deze tips zelf ook zin om er tussenuit te gaan? Dan vind je op het weblog van Zoover nog meer inspiratie voor je vakantie.