Top
  >  Familie   >  10 dingen die vaders niet tegen moeders moeten zeggen

dingen vaders niet moeten zeggen
Mama’s kunnen een beetje gevoelig zijn als het aankomt op opmerkingen over het opvoeden van hun kinderen. Zeker als deze komen van de mannen in ons leven. De volgende dingen moeten vaders dan ook niet tegen moeders zeggen.

Het maakt niet wat voor geweldige papa hij is, soms maken mannen gewoon de verkeerde opmerking op het verkeerde moment. Uiteraard vatten wij deze woorden zo nu en dan ook verkeerd op. Ondanks dat, kan het geen kwaad om even te lachen om de dingen die vaders niet moeten zeggen tegen de moeder van hun kinderen.

 1. Dat is een taak voor moeders!

  Zodra het een beetje lastig begint te worden, is het makkelijk om het werk op mama af te schuiven. Maar zolang het niet om borstvoeding draait, moeten vaders dat echt niet proberen. Want zij kunnen de taken net zo goed.

 2. Wat heb je de hele dag gedaan?

  Als je man vraagt wat je de hele dag gedaan hebt, kan hij zich schrap zetten voor een hele waslijst. “Ik ben begonnen met een luier en de lakens verschonen en de muur schoongemaakt die besmeurd was met poep. Daarna de was gedaan en de vlekken uit het kleed verwijderd. Vervolgens was het tijd om te onderhandelen over de tv. Toen ben ik ontbijt gaan maken, terwijl ik eindeloos veel vragen beantwoorde. Hierna heb ik nog een luier verschoond, de eettafel afgeruimd, de vaat gedaan en eigenlijk de hele keuken schoongemaakt. En dat was allemaal voor 7.30 uur…”

 3. Waarom heb je niet ….?

  Waarom heb je de zolder niet opgeruimd? Waarom heb je mijn moeder niet gebeld? Waarom heb je geen afspraak gemaakt bij de tandarts? Maak je alsjeblieft geen zorgen over onze to-do lijst! Want soms zijn moeders gewoon even te druk met alle opvoeden-van-een-kind dingen.

 4. De kleine is prima!

  Mama’s hebben de neiging om elk klein probleem rond hun kind teveel te analyseren. Papa is op zo’n moment vaak het luisterde oor dat we nodig hebben. Maar niets irriteert ons meer dan dat we onze bezorgdheid hebben geuit over iets met ons kind en hij dan reageert: “De kleine is prima!”

 5. Onze kinderen hebben meer discipline nodig!

  Als papa zich op zondagmiddag afvraagt waarom zijn kinderen zich niet goed gedragen, kan het voor de nodige onenigheid zorgen. Want als moeder ben jij vaak degene die dit doet. Deze woorden geven je dan ook het idee dat je het niet goed doet, waardoor je je een beetje aangevallen voelt.

 6. Je ziet er moe uit!

  Als je man waarschijnlijk goed bedoelt zegt dat je er moe uitziet, geef je alleen een knikje. Maar van binnen denk je: ‘Bedankt schat. Dat was precies de look waarvoor ik ging na een dag werken, heen en weer rennen met de kinderen en tussendoor het huishouden doen!’

 7. Waar is mijn ….?

  Waar is mijn blauwe trui? Waar is mijn portemonnee? Waar is mijn telefoonlader? Moeders moeten alles in het oog houden, wat thuis gebeurd. Papa’s vergeten dan ook vaak dat mama’s heel veel tijd besteden aan het zoeken naar spullen voor andere mensen.

 8. Maak je geen zorgen!

  Als je man doodleuk zegt: stop met je zorgen te maken, wil je hem het liefst een koekje van eigen deeg geven. De volgende woorden liggen dan ook op het puntje van je tong: ‘Ik houd op met piekeren, als jij stopt met denken aan seks. Afgesproken?´

 9. Mag ik een beetje privacy?

  Je bent de hele dag met de kinderen bezig en als ze dan even bij papa om de hoek komen kijken moet hij echt niet vragen om een beetje privacy. Dat doe jij toch ook niet als je op het toilet zit en je peuter zit bij je met de wc-rol te spelen! De komende jaren komt privacy echt niet in je woordenboek voor.

 10. Alweer een kant-en-klaar maaltijd?

  De vraag alweer een kant-en-klaar maaltijd met de daarbij horende ietwat verveelde blik, kan echt het bloed onder je nagels vandaan halen. De woorden: “Zeker weten! Maar als jij het beter kunt, wil ik je best uitleggen hoe je het gasfornuis aankrijgt, rollen dan ook uit je mond.”

Foto: Ashleigh W