Top
  >  Familie   >  11 dingen waar alleen ouders blij van worden

dingen ouders blij van worden
Natuurlijk word je blij als je kindje voor de eerste keer lacht, zijn eerste stapjes zet en zijn eerste woordjes brabbelt. Alleen zijn er ook een aantal dingen die helemaal niet zo spannend zijn, maar waar je als ouder toch hartstikke blij van wordt. Want wie had ooit gedacht voordat je mama werd dat je enthousiast zou worden van snotneuzen, billendoekjes en ’s nachts opstaan?

 1. Als je voor je kind een cadeau koopt dat je ooit zelf wilde

  Soms wil je als kind iets stiekem heel erg graag hebben, maar krijg je het niet. Het moment dat je het dan voor je eigen kindje kan kopen is geweldig. Het enige lastige is alleen dat mama er eigenlijk ook mee wil spelen.

 2. Als de babydoekjes in de aanbieding zijn

  Vieze billetjes, handjes en gezichtjes zorgen ervoor dat babydoekjes in een rap tempo opraken. Als de alleskunners in de aanbieding zijn, is dat dan ook echt iets om blij van te worden.

 3. Als je je kroost te slim af bent

  Als je voorstelt om het slaap spel of het magische ruim op spel te spelen en je kind gaat daarin mee is het een overwinning. Als je plan dan ook werkt, zorgt dat spontaan voor een zelfvoldane glimlach.

 4. Als je kind jou verkiest boven je partner

  Natuurlijk wil je dat je kind heel veel van je man houdt. Dat neemt alleen niet weg dat je eigenlijk een beetje hoopt dat mama toch net iets liever is.

 5. Als je avondeten kookt dat iedereen eet

  Het gebeurt maar één keer in een blauwe maan en is dan ook echt een moment om te koesteren. Je zet het eten op tafel, iedereen vindt het lekker en eet netjes zijn bordje leeg.

 6. Als je kind een programma kiest dat je leuk vindt

  Sommige kinderprogramma’s met die irritante karakters kun wel schieten. Maar hoe vervelender jij het vindt, hoe leuker je oogappel het vindt. Als je kind dan kiest om te kijken naar iets als Heel Holland bakt, antwoord je dan ook heel strategisch: “Nou, als je erop staat.”

 7. Als je ’s nachts slechts eenmaal hoeft op te staan

  Niets maakt je zo gebroken als 10 keer te moeten opstaan tijdens de nacht. Die nachten dat je er slechts eenmaal uit hoeft, voelen dan ook echt als een cadeautje.

 8. Als je kind ziek wordt voor een afspraak waar je niet naartoe wilt

  Soms staat er een verplichting in je agenda waar je echt geen zin in hebt. Het moment dat je telefoon gaat dat je kind ziek is, komt dan handig van pas. Want het is de perfecte renden om onder die afspraak uit te komen.

 9. Als je snot bij de neus van je kind weghaalt

  Het irriteert je al de hele ochtend, maar zodra je je hand uitsteekt zet jouw peuter het op een gillen. In een onverwacht moment zie jij je kans schoon om het opgedroogde snot weg te plukken. Dat is nog eens een zoete overwinning!

 10. Als het muisstil is in huis

  Kinderen zijn heerlijk, maar ze produceren ook een enorm geluidsvolume. Het moment dat het even muisstil is in huis, en je werkelijk een speld kunt horen vallen, is dan ook met geen pen te beschrijven.

 11. Als je eten in je jaszak vindt

  Je bent onderweg, je maag knort en je hebt niets te eten. Maar wat is dat? Een stuk ontbijtkoek in je jaszak. Yes, en het is ook nog eens verpakt!

Foto: Sathyatripodi