Top
  >  Familie   >  19 dingen waar ouders zich niet voor hoeven te verontschuldigen

waar ouders zich niet voor hoeven te verontschuldigen
Als moeder heb je soms het idee dat je heel de dag sorry moet zeggen. Toch is dat echt nergens voor nodig. Omdat te bewijzen vind je hieronder 19 dingen waar ouders zich niet voor hoeven te verontschuldigen.

Mama zijn is geweldig, maar zo nu en dan kom je in lastige situaties terecht. Je zegt daarom regelmatig sorry tegen wildvreemden, vrienden en zelfs tegen je eigen kind. Maar kinderen zijn nou eenmaal kinderen en maken lawaai en rommel. De volgende dingen zijn dan ook eigenlijk heel normaal en daar hoef je je als ouder dan ook nimmer voor te verontschuldigen.

 1. Hoeveel je van je kind houdt

  Voor je kind voel je een onvoorwaardelijk liefde die je voor het moederschap niet kende. Je wilt dan ook het allerbeste voor jouw lieveling en er is absoluut geen reden om je hierover schuldig te voelen.

 2. Wanneer je kind een driftbui krijgt in het openbaar

  Je kind kan nog zo rustig zijn, toch is een driftbui in het openbaar onvermijdelijk. Elk kind krijgt ze, dus laat die veroordelende blikken van anderen gewoon langs je heen gaan.

 3. De series en muziek van je kind leuk vinden

  Er is helemaal niets mis met enthousiast worden over een kinderprogramma of nieuw tekenfilm. Ook is het totaal niet erg dat je alle liedjes van K3 of One Direction kunt meezingen.

 4. Je kind meenemen in een vliegtuig

  Natuurlijk doe je je best om je kind rustig te houden in het vliegtuig, alleen lukt dat niet altijd. Maar wat moet je dan doen? Stoppen met vliegen voor een decennium simpelweg omdat je een kind hebt?

 5. Als je kind later een mijlpaal bereikt

  Niet alle kinderen ontwikkelen zich in hetzelfde tempo. Maak je bijvoorbeeld geen zorgen als je kind dan ook wat later loopt dan andere peuters. Hij of zij zal echt niet kruipend naar de middelbare school gaan.

 6. Je kind borstvoeding geven

  Borstvoeding geven is iets heel natuurlijks en toch hebben veel mensen er altijd iets op aan te merken. Mocht iemand je in het openbaar een blik geven terwijl je je baby voedt, onthoud dan dat diegene een probleem heeft en niet jij.

 7. Je kind flesvoeding geven

  Als je je baby flesvoeding geeft in plaats van borstvoeding, is er altijd wel iemand die het daar niet mee eens is. Jij doet wat het beste is voor jouw gezin en je kind wordt gevoed. Einde verhaal.

 8. Uitgeput zijn

  Moeder zijn is soms heel uitputtend. Als er iemand is die dat niet begrijpt, vraag dan of ze een dag op je kind willen passen.

 9. Een paar extra kilo’s

  Je doet je best om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar die paar zwangerschapskilo’s zitten er nog altijd aan. Onthoud dat je geen 21 meer bent en dat het gewoonweg niet meer zo makkelijk gaat als vroeger.

 10. Niet altijd denken dat je kind het zonnetje in huis is

  Kinderen kunnen zo nu en dan knap lastig zijn. Je bent echt niet de enige moeder die af en toe haar geduld verliest.

 11. Het missen van een feestje

  Je vrienden zijn belangrijk voor je en je probeert er ook voor ze te zijn, maar als je een kind hebt lukt dat niet altijd. Het is dan ook normaal om een feestje te missen omdat je er geen tijd voor hebt.

 12. Nee zeggen tegen je kind

  Zo nu en dan moet je gewoon nee zeggen tegen je kind. Uiteraard kan je kind dat niet leuk vinden, maar het is wel goed om te leren dat niet altijd alles kan en mag.

 13. Je kind met gadgets laten spelen

  Het is geen probleem om je kind af en toe met een telefoon, tablet of andere gadget te laten spelen. Want in de toekomst zal technologie een nog belangrijkere rol gaan spelen en zo leert je kind alvast met deze apparaten te werken.

 14. Liegen tegen je kind

  Met een leugentje om bestwil is niets mis. Er zijn immers zoveel dingen die kinderen gewoon nog niet hoeven te weten.

 15. Missen dat je niet meer altijd kunt doen wat je wilt

  Voordat jouw kleine oogappel in je leven kwam, kon je doen wat je wilde en wanneer je wilde. Dat je dit soms mist, betekent niet dat je spijt hebt van je kind. Het is gewoon heel menselijk.

 16. Bezorgd zijn over veiligheid van je kind

  Of het nu gaat om de scherpe hoeken van de tafel, de eerste stapjes of fietsen als ouder ben je altijd bezorgd om de veiligheid van je kind. Als je er alles aan doet om je kroost heel te houden, maakt dat je niet een overbezorgde maar een goede moeder.

 17. Je kind in verlegenheid brengen

  Het maakt niet uit wat je doet, je kind zal altijd wel iets aan je vinden om zich voor te schamen. Dus maak je niet druk en het is trouwens ook best grappig om je kind zo te zien.

 18. Een dochter die met superhelden speelt en een zoon met prinsessen

  De tijd dat meisjes per se van prinsessen moeten houden en jongens van superhelden ligt achter ons. Kinderen vinden nou eenmaal bepaalde dingen leuk en daar is niet echt iets aan te doen.

 19. Tijd voor jezelf nemen

  Je bent elke dag in de weer met je kind, maar soms moet je ook aan jezelf denken. Voor zowel jou als je kind is het goed als je even de tijd neemt om op te landen.

Bron: BuzzFeed Foto:BK