Top
  >  Familie   >  10 dingen waarvan je had gezworen dat je ze niet zou doen tijdens je zwangerschap maar toch doet

Dingen gezworen niet doen zwangerschap maar doet
Als je zelf nog nooit een zwangerschap hebt ervaren, is het makkelijk om over vrouwen te oordelen waarbij de zwangerschapshormonen de overhand hebben genomen. Je bent er immers van overtuigd dat het bij jou niet gebeurd. Maar als je eenmaal zwanger bent, zul je merken dat er genoeg dingen zijn waarvan je had gezworen dat je ze nooit zou doen, maar toch doet.

Voor je zwangerschap heb je waarschijnlijk gedacht dat je hoogzwanger zou joggen door het park en alleen maar verse producten zou eten. In werkelijkheid is het dichtste dat je bij joggen in de buurt komt de er-drukt-een-baby-op-mijn-blaas loopje naar het toilet. In feite is de zwangere versie van jezelf helemaal niet die modelmama in spé die je in gedachte had. Er zijn dan ook veel dingen waarvan je had gezworen dat je ze niet zou doen tijdens je zwangerschap, maar uiteindelijk toch gewoon doet.

 1. Je bent geobsedeerd door baby’s

  Je hebt het al verschillende keren meegemaakt bij vriendinnen, zodra ze zwanger zijn kunnen ze over niets anders praten. Hoewel je altijd hebt gezegd dat een zwangerschap jou niet zal veranderen wordt dat nu toch erg lastig. Want al je vrije tijd besteed je aan het lezen over zwangerschap, bevalling, borstvoeding en het moederschap en het enige waar je over wilt praten zijn baby’s.

 2. Je maakt je zorgen om alles

  Voordat je zwanger was, keek je altijd met medelijden naar zwangere vriendinnen die nachten lang lagen te piekeren. Ze maakten zich zorgen om van alles en nog wat en waren continu op hun hoede voor een ramp. Nu lig jij tot 03.00 uur wakker, terwijl je het internet afruimt naar geruststellende informatie over dat alles goed komt met je ongeboren kindje.

 3. Je draagt alleen maar stretchbroeken

  Ondanks dat er mooie positiekleding bestaat, heb je mode eigenlijk opgegeven. Elke morgen ga je door je kast en zie je die prachtige zwangerschapsjurk hangen, waaraan je een klein fortuin hebt uitgegeven. Toch grijp je elke dag naar stretchbroek, want niets zit zo lekker.

 4. Je buit je zwangere buik uit

  Geen stoel kunnen krijgen in de trein was heel vervelend, maar dat gebeurt nu niet meer. Het enige wat je hoeft te doen is verlangend naar de volle stoelen kijken en over je buik wrijven en binnen enkele minuten heb je een zitplaats. Verder hoort het doen van zwaar werk ook tot de verleden tijd en mag je wanneer je maar wilt een dutje doen.

 5. Je huilt om alles

  Wat je ook doet de tranen blijven maar komen. Blijkbaar huilen zwangere vrouwen op het werk, tijdens een discussie en bij het kijken van reclames. Want waarom moeten ze ook zo’n schattige baby in een luiercommercial gebruiken? Bij het zien van die mollige beentjes en armpjes kun je het echt niet droog houden.

 6. Je houdt je niet aan de gezonde leefregels

  Ondanks dat je een groot deel van je tijd besteed aan het lezen van artikelen die je vertellen wat je niet moet doen tijdens de zwangerschap, ben je geen engel. Je wilde koffie opgeven, maar het was gewoon zo moeilijk. Regelmatig sporten leek een goed streven, was het niet dat je alleen al in slaap valt bij de gedachte. En alleen maar gezonde dingen eten leek zo makkelijk, maar is onmogelijk als je heel de tijd naar ijs verlangt.

 7. Je hebt last van een zwangerschapsbrein

  Voordat je zelf in verwachting was, heb je waarschijnlijk gedacht dat vrouwen doen alsof ze een zwangerschapsbrein hebben. Bij collega’s had je het vermoeden dat ze het deden om onder hun werklast uit te komen en jou met hun taken op te zadelen. Nu je zelf zwanger bent, merk je ook dat jouw briljante geest het zo nu en dan flink laat afweten.

 8. Je doet ademhalingsoefeningen

  Vroeger vond je de aanblik van een zwangere vrouw die ademhalingsoefeningen doet een beetje vreemd. Het puffen, luid ademen en de krijgerachtige gezichtsuitdrukkingen zorgden voor een goede lachbui. Nu je zelf zwanger bent, heb je ontdekt dat de prijs voor een beetje voor schut staan de moeite waard is. Want als die ademhalingsoefeningen de pijn bij de bevalling verzachten doe je ze met liefde elke seconde.

 9. Je verwaarloost je sociale leven

  Je vrienden en familie zijn ontzettend belangrijk voor je. Je hebt dan ook gezworen om nooit de vrijdagavond cocktails, lunchafspraak of filmavond te missen. Alleen dan ben je opeens zwanger en val je in slaap op de bank en mis je alles. En dat gebeurt niet één keer, maar 9 maanden lang.

 10. Je bent irrationeel

  Je bent niet van plan om zo’n irrationele over de top zwangere vrouwen te worden die je ziet op tv. Zeker niet! Nou ja, niet de hele tijd. Als iemand zoiets belachelijks doet als het verkeerd invullen van een formulier, het verkeerde brood koopt of zomaar een opmerking maakt, dan kun je weleens je gezonde verstand verliezen. Maar alleen omdat het een heel normale reactie is op zo’n enorme ramp.

Bron: Bellybelly