Top
  >  Familie   >  Draagmoederpraktijk opgerold in Vietnam


In Vietnam is een illegale kweekboerderij voor draagmoeders ontdekt. In de praktijk zaten 14 Vietnamese vrouwen, die draagmoeder zijn voor Westerse koppels.

De kweekboerderij is ontdekt doordat de vrouwen een e-mail stuurden naar de ambassade. De draagmoeders werkten voor Baby 101, dit is een Thais bedrijf dat ervoor zorgt dat westerse koppels via een draagmoeder kinderen kunnen krijgen. Dit bedrijf blijkt verdacht te zijn van mensenhandel en illegale praktijken.

De draagmoeders werd van te voren verteld dat zij 5.000 euro zouden krijgen per kind en op een mooie locatie zouden verblijven. Maar in werkelijkheid werden de draagmoeders in huizen opgesloten en 24 uur bewaakt. Ook mochten ze geen contact hebben met de buitenwereld.

Het bedrijf laat Westerse stellen die geen kinderen kunnen krijgen 32.000 euro betalen voor het inschakelen van een draagmoeder. Hen werd verteld dat hun kind geboren zou worden in de beste omstandigheden, maar dat bleek dus niet waar te zijn. Sommige van de vrouwen zouden volgens de politie zelfs verkracht zijn, dit zou dus betekenen dat de westerse koppels een kind zouden krijgen dat niet hun biologische kind is.

De politie gaat een onderzoek starten naar de illegale praktijken van het bedrijf dat draagmoeders verhuurt. Van de 14 vrouwen zijn er 7 op dit moment zwanger. Alle vrouwen zijn inmiddels vrijgelaten en hun baby’s zullen uiteindelijk verzorgd worden door de overheid.