Top
  >  Familie   >  Een dagje naar de Negenmaandenbeurs 2014

Negenmaandenbeurs 2014
In de RAI in Amsterdam is de Negenmaandenbeurs in volle gang. Tijdens mijn dagje naar de Huishoudbeurs besloot ik om ook de Negenmaandenbeurs te bezoeken.

Negenmaandenbeurs 2014 2

De Negenmaandenbeurs is het grootste evenement van Nederland op het gebied van zwangerschap en baby’s. Zonder kleintje in mijn buik, die overigens wel erg vol was van al het eten uit de Food & Drinks Hall van de Huishoudbeurs, was ik niet helemaal de juiste doelgroep. Op de beurs kunnen aanstaande en jonge ouders zich laten informeren en inspireren. Verspreidt over 2 hallen vind je kinderwagens, babykamers, geboortekaartjes, kleding, speelgoed en andere babyspullen.

Na alle chaos van de Huishoudbeurs was de Negenmaandenbeurs bijna sereen. De beurs is veel ruimer opgezet en er is veel ruimte tussen de stands, waardoor je niet steeds tegen iemand aanloopt. Ook kun je op diverse plekken even zitten om iets te eten of te drinken en zijn er ruimtes om baby’s te voeden en te verschonen.

Negenmaandenbeurs 2014 3

Negenmaandenbeurs 2014 4

Beleving van zwangere vrouwen

Zelf vond ik het leuk om even te kijken naar de kinderwagens en lieve babykamers. Maar omdat ik zelf niet zwanger ben, heb ik ook een aantal vrouwen die wel degelijk in blije verwachting waren om hun mening gevraagd. Veel toekomstige moeders vonden het een leuke ervaring, maar sommigen vonden het wel vermoeiend. Mensen die ik sprak vonden het heel fijn dat het ruim was opgezet en dat er voldoende zitplaatsen waren.

Je kunt wel veel producten die op de beurs stonden online of in de winkel vinden. Maar één locatie met zoveel aanbieders van kinderwagens en andere accessoires voor je baby weet ik in Nederland niet te vinden. Daarom kan ik me voorstellen dat de Negenmaandenbeurs een toegevoegde waarde biedt voor zwangere vrouwen.