Top
  >  Eten & Drinken   >  Eten dat slecht is voor je seksleven

Eten slecht voor seksleven
Heb je de laatste tijd minder zin in seks? Misschien moet je dan eens het volgende eten dat slecht is voor je seksleven schrappen.

Als je ontevreden bent over je bedprestaties kun je grijpen naar voedsel dat werk als afrodisiaca. Maar wist je ook dat er voedingsmiddelen zijn die een omgekeerde werking hebben? Door het onderstaande eten en drinken uit je dieet te schrappen, behoort een slecht seksleven snel tot de verledentijd.

Zuivel

Zuivelproducten, zoals kaas en melk, zijn funest voor je seksdrift. Dit komt omdat koeien worden behandeld met antibiotica en hormonen en deze komen uiteindelijk ook in de producten. Hormonen bevatten kunstmatige oestrogenen die jouw hormonale huishouding in de war brengen. Teveel zuivel kan dan ook leiden tot vermoeidheid en het kan de premenstruele symptomen verergeren.

Fastfood

Vlees van bedenkelijke afkomst, zoals hamburgers, frikandellen en hotdogs, bevatten meer chemicaliën. Deze kunnen de natuurlijke hormoonbalans in je lichaam flink verstoren. Om dit te voorkomen kun je fasfood beter links laten liggen en kiezen voor biologisch vlees.

Alcohol

Hoewel alcohol goed kan zijn voor je zelfvertrouwen, is het voor je seksleven een stuk slechter. Als je teveel alcohol drink kan dit funest zijn voor je libido. Volgens experts kun je het dan ook beter houden op 2 à 3 drankjes als je ‘s avonds nog plezier wilt hebben in de slaapkamer.

Rood vlees

Als je verlangt naar een heerlijke vrijpartij, dan is het verstandig om van rood vlees af te blijven. Dit bevat namelijk ook antibiotica en hormonen en die shoppen jouw hormonen weer in de war. Waardoor een opgewonden gevoel als sneeuw voor de zon kan verdwijnen.

Frisdranken

Frisdranken, zowel de light als de normale versie, bevatten kunstmatige zoetstoffen en zijn ongezond voor je lichaam. Het verhoogt de kans op diabetes en obesitas, maar het vermindert ook je seksueel functioneren. Daarnaast komt een buik vol koolzuurhoudende dranken ook niet echt van pas in bed.

Snoep

Een snoepje op zijn tijd kan geen kwaad. Mocht je echter last hebben van een lager libido dan normaal, dan is het wel raadzaan om eens te kijken hoeveel snoep je per week consumeert. Suiker zorgt ervoor dat het glucoseniveau in je lichaam stijgt en dit kan jouw zin in seks verminderen.

Koffie

Hormonen zorgen voor seksuele opwinding en worden verspreid door klieren. Als je minimaal 1 kop koffie per dag drinkt, heb je slechter werkende klieren. Hierdoor worden er minder hormonen afgegeven en heb je automatisch minder behoefte aan seks.

Soja

Het eten en drinken van soja kan goed zijn voor de gezondheid, maar het kan je seksleven wel negatief beïnvloeden. Dit komt omdat de boon plantaardige oestrogeen bevat. Dit beïnvloedt je hormonenbalans, waardoor het moeilijker is om in de stemming te komen. Er wordt immers niet voor niets gezegd dat monniken soja consumeren om hun seksuele lusten te onderdrukken.

Gefrituurd eten

Chips, patat en ander gefrituurd eten bevatten meestal transvetten. Deze maken je bloedsuikerspiegel van streek, waardoor je je futloos voelt. Door het tekort aan energie is het moeilijker om je de juists seksuele stemming te komen.

Mint

Het eten van grote hoeveelheden mint kan slecht zijn voor je libido. Pepermuntjes en mint oliën worden op smaak gebracht met menthol. Dit kan de hoeveelheid testosteron verminderen en zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt. Dit is dan ook de reden waarom seksgels, die het orgasme moeten uistellen, menthol bevatten.