Top
  >  Eten & Drinken   >  Eten om sneller zwanger te worden


Het lukt veel vrouwen niet om in 1 keer zwanger te worden. Je hebt hier niet alle controle over, maar je kunt er wel een klein beetje invloed op uitoefenen. Daarom vind je hier welk eten en drinken helpt om sneller zwanger te worden.

Natuurlijk is zwanger worden een complex proces en lukt het bij de een sneller dan bij de ander. Ook genetische factoren, je medische verleden en je leefstijl kunnen een rol spelen bij de vruchtbaarheid. Alleen met gezonde voeding kom je er natuurlijk niet, maar het onderstaande lijstje kun je je zwangerschap misschien wel een duwtje in de rug geven. Ieder beetje help ten slotte!

Koolhydraten

Het is belangrijk dat je iedere dag 55 procent koolhydraten binnenkrijgt. Deze vind je in bruine rijst, volkorenbrood, fruit en bonen. Koolhydraten uit suikers moet je proberen te vermijden.

Gezonde vetten

Je moet iedere dag ongeveer 30 procent gezonde vetten binnenkrijgen. Dit speelt namelijk een grote rol in je vruchtbaarheid. Gezonde vetten haal je uit zaden, noten en vette vis.

Proteïnes

Proteïnes houden je bloedsuikerspiegel op peil en levert het lichaam aminozuren voor het bouwen en herstellen van hormonen. Proteïne krijg je binnen door eieren, noten, zaden en vette vis te eten.

Zuivel

Volgens sommige studies heeft zuivel een goede invloed op de vruchtbaarheid. Dit geldt echter niet voor vrouwen die op leeftijd zijn. Zuivel zorgt in ieder geval wel voor een hoger oestrogeengehalte waardoor de kans op zwangerschap natuurlijk groter wordt.

Libidoverhogend voedsel

Het kan natuurlijk ook geen kwaad om libidoverhogend voedsel te eten. Oesters, vijgen, meloenen, amandelen, knoflook, bananen en asperges zorgen voor een hogere libido.

Cafeïne

Probeer voor, maar ook tijdens, je zwangerschap koffie, energiedrankjes en andere cafeïne houdende drankjes te vermijden. Deze hebben namelijk een heel slechte invloed op je vruchtbaarheid. Je hebt ook meer kans op een miskraam als je veel koffie drinkt. 3 kopjes per dag is eigenlijk al te veel!

Fast food

Patat, pizza, frikandellen en kaassoufflés zijn doorgaans erg zout en vet. Voor een optimale vruchtbaarheid, moet je fast food proberen te vermijden.