Top
  >  Mode & Beauty   >  Feitjes over haartransplantaties die u nog niet wist!

Dat iemand een haartransplantatie heeft laten doen, komt steeds vaker voor. Er wordt dan ook meer over gepraat dan voor heen. Niet heel gek ook, want nu steeds meer bekende Nederlanders deze behandeling laten doen, wordt het ook vaker in het nieuws benoemd. Maar doordat er vaak over gepraat wordt, komen er ook steeds meer fabels boven water. Soms is het dan ook lastig om te onderscheiden welke informatie wel en welke informatie niet klopt. In deze blog vertellen wij je 3 feitjes over haartransplantaties en geven wij je extra informatie over waarom dit zo is.

Een haartransplantatie kan niet bij elke vorm van kaalheid

Een haartransplantatie is een ingreep waarbij er haar uit een specifiek deel van het hoofd wordt gehaald om deze vervolgens naar een ander deel te transplanteren. Bij een haartransplantatie worden groepen van haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied naar het behandelgebied waar nieuwe haartjes moeten gaan groeien. Wanneer er in het donorgebied genoeg haren zijn, dan is een haartransplantatie mogelijk. Bent u kaal geworden door ziekte bijvoorbeeld en heeft u helemaal geen haar meer? Dan kan de chirurg geen haar uit een donorgebied halen. Een haartransplantatie is hierdoor helaas niet mogelijk.

U kunt weer kaal worden na een transplantatie

Dit is waar, maar schrik niet. Dit is volkomen normaal. Binnen twee tot drie weken na de haartransplantatie zullen de haren weer uitvallen. Maar dit is een goed teken. Het groei proces van nieuwe haren op het gebied zal starten. Wanneer u ongeveer vier maanden geduld heeft, zal u zien dat de haren zijn terug gegroeid. Dit is dan ook het moment wanneer u het resultaat van de haartransplantatie zult gaan zien. Deze haren zullen niet weer uitvallen en blijven dus permanent op uw hoofd.

Een haartransplantatie zorgt voor grote littekens

Met de methodes die tegenwoordig worden gebruikt zullen er bijna geen tot geen littekens zichtbaar zijn. Met de FUE-methode worden losse haren uit het donorgebied gepakt die vervolgens worden geïmplanteerd op het gebied waar nieuw haar moet komen. Met deze methode ontstaan er geen grote littekens. Deze fabel is dan ook ontstaan door de methode die vroeger veel gebruikt werd. Hierbij werden reepjes huid in het donorgebied weggesneden waardoor er een groot litteken ontstond.

Zantman Kliniek

Als u een haartransplantatie wilt laten doen, dan is het belangrijk dat u een gespecialiseerde arts inschakelt. Een haartransplantatie is namelijk niet zomaar een ingreep. Bij Zantman Kliniek zijn de artsen na jaren ervaring gespecialiseerd in haartransplantaties. Zij helpen u met alle liefde verder!