Top
  >  Lifestyle   >  Film: Haar naam was Sarah


De film Haar naam was Sarah is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tatiana de Rosnay. Het ontroerende verhaal gaat over de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond die een artikel over de razzia moet schrijven.

In Haar naam was Sarah zien we hoe de tienjarige Sarah samen met haar ouders in de nacht van 16 juli 1942 wordt opgepakt. Zij worden naar de Vélodrome d’Hiver gebracht, de plek waar duizenden joden naar toe gebracht werden voor deportatie. Wat niemand heeft gezien is dat Sarah haar jongere broertje Michel in de kast opsloot, vlak voordat de politie het appartement binnenviel.

De Amerikaanse journaliste Julia Jarmond (Kristin Scott Thomas) die bij haar vriend in Parijs woont, krijgt zestig jaar later de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze duikt het archief in en door middel van het dossier van Sarah komt zij achter het goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar man probeert haar tegen te houden, maar Julia besluit het spoor van Sarah toch te volgen. Wat zeer heftig is voor haar en voor iedereen in haar omgeving.

De film Haar naam was Sarah is vanaf vandaag in de bioscoop te zien.

Trailer: Haar naam was Sarah
https://www.youtube.com/watch?v=HM9j88Zu9b4&fmt=35