Top
  >  Familie   >  Geen geld terug voor kinderen zonder reisdocument


Vanaf 26 juni 2012 hebben ook kinderen onder de 16 jaar een eigen paspoort of identiteitskaart nodig als zij naar het buitenland gaan. Ouders die geen reisdocument voor het kind hebben geregeld, krijgen geen geld terug van de reisorganisatie.

Kinderen die nog bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouders, kunnen na 26 juni 2012 niet meer over de Nederlandse grens. Ouders die niet op tijd een reisdocument voor hun kind aanvragen, kunnen deze zomer niet op vakantie. Gezinnen die niet door de paspoortcontrole heenkomen, hebben pech. Zij krijgen zonder geldig paspoort of identiteitskaart van het kind, geen cent terug van de reisorganisatie.

Ouders worden daarom geadviseerd voor 1 mei 2012 een reisdocument voor hun kind aan te vragen. Het ministerie heeft 2 keer 630.000 brieven gestuurd met een waarschuwing. Er zijn tot nu toe al 850.000 aanvragen gedaan. Door alle drukte adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om voor 1 mei 2012 een reisdocument aan te vragen. Dit geldt voor gezinnen die voor september op vakantie naar het buitenland gaan. Als er voor die datum nog geen nieuw paspoort of identiteitskaart is aangevraagd, is de kans groot dat het document er niet is voordat de zomervakantie begint.