Top
  >  Familie   >  8 grappige antwoorden op lastige vragen van kinderen

antwoorden vragen kinderen
Je hebt je kind leren praten. Gefeliciteerd! Dan is het nu nog slechts een kwestie van tijd totdat jouw engeltje vragen gaat stellen waardoor je je zeer ongemakkelijk voelt. Hieronder vind je de meest voorkomende lastige vragen die kleine kinderen stellen. Plus de manieren waarop moeders de vragen proberen te ontwijken, nee ik bedoel te beantwoorden.

 1. Waarom vind je oma niet aardig?

  Oma? Waar heb je het over? Oh, je bedoelt papa’s moeder. Uhm, ik vind haar aardig. Nee, dat was niet mijn boze gezicht, het was mijn vermoeide gezicht. En oma houdt echt van jou en dat is het enige wat telt.

 2. Waarom eten we elke avond hetzelfde?

  Hetzelfde? Neem me niet kwalijk! Ik heb gisteravond tosti banaan gemaakt in plaats van tosti ham kaas. Wel blijven opletten!

 3. Wat waren jij en papa aan het doen in jullie slaapkamer?

  Soms als volwassenen van elkaar houden, willen ze dicht bij elkaar in de buurt zijn zoals in bed. Ze vinden het dan fijn om samen in bed te liggen. Ik heb je ook verteld dat je moet kloppen als de slaapkamerdeur dicht is!

 4. Waarom ben je altijd met je telefoon bezig?

  Omdat het moderne moederschap zorgt voor sociale isolatie en mijn vriendenkring bestaat voornamelijk uit mensen op sociale media. Wil je een paar koekjes?

 5. Waarom zeg je lelijke woorden?

  Omdat sommige mensen rijden als idioten. Ik bedoel, iedereen maakt weleens fouten. En niet aan papa vertellen, zodat ik kan blijven doen alsof ik de ouder ben die het minste vervloekt.

 6. Hoe worden baby’s gemaakt?

  Als twee mensen van elkaar houden, maken ze een baby. Nee, niet met klei. Nou, ja, oké, met klei. Goed idee! Wil je soms een lekker snoepje?

 7. Waarom ben jij niet mager zoals Emma’s mama?

  Omdat Emma’s moeder slechts één kind heeft! Nu kun je tv kijken, terwijl ik je vader bel en bij hem ga uithuilen.

 8. Waarom moet je elke avond wijn drinken?

  Wie heeft je dat woord geleerd? Je weet toch, in dit huis zeggen we: ‘mama sap.’

Foto: Adina Voicu