Top
  >  Eten & Drinken   >  Hapjes voor Pasen


Het is altijd erg gezellig als je de familie met Pasen ziet, maar er is altijd iemand die dan voor de hapjes moet zorgen. Is het dit jaar jouw beurt, dan kun je met deze hapjes voor Pasen inspiratie op doen.

Net als met andere feestdagen is gezamenlijk eten voor veel mensen belangrijk. Als er vrienden of familie over de vloer komen, dan wil je natuurlijk iets lekkers voor ze klaar kunnen zetten. Hieronder vind je hapjes voor Pasen waar je je bezoek, of je gezin natuurlijk, tijdens de paasdagen mee kunt verrassen.

Hapjes met ei

Met Pasen kunnen hapjes met ei natuurlijk niet ontbreken. Zo kun je eieren vullen met kruiden en roomkaas of met tomatenpuree, paprika poeder en kwark. ’s Middags kun je de gasten blij maken met een salade van ei en bacon, Indische eieren of wraps met ei. De wraps kun je dan in kleine stukjes snijden en er een satéprikker in doen, zodat de hapjes niet te groot worden.

Hapjes met stokbrood

Snijd een stokbrood in kleine plakjes en maak verschillende hapjes klaar. Een aantal plakjes beleg je met gerookte zalm, andere met geitenkaas en rucola en een paar met pesto. Leg de belegde stokbroodjes op een schaal, voor een gevarieerde keuze.

Gele hapjes

Geel is een echte paaskleur en daarom horen gele hapjes tijdens Pasen op tafel te staan! Heb je niet zo’n grote groep mensen over de vloer met Pasen, maak dan kleine citroentaartjes klaar. Het vergt wel even voorbereiding, maar dan heb je ook wat.

Een kaasplankje blijft voor veel mensen favoriet. Het is simpel en snel en heel handig voor een grotere groep mensen. Leg er wat groene druiven bij, want die passen qua natuurlijk ook erg goed bij de paasdagen. Wil je wat gezondere hapjes op tafel zetten, ga dan voor geel fruit. Mango, ananas en banaan, zijn allemaal fruitsoorten waar je frisse salades mee kunt maken.

Soesjes

Door een toren van soesjes te maken, krijg je een eenvoudige taart van soesjes. Stapel de soesjes op elkaar en doe er wat chocolade- en aardbeiensaus over heen. Strooi tot slot wat vruchtenhagel over de soesjes en een simpele taart is gemaakt.