Top
  >  Eten & Drinken   >  Helft van de vrouwen vindt partner te dik

Helft vrouwen vindt partner te dik
Irriteer jij je er weleens aan dat je man de hele tijd zit te snacken op de bank? Dan ben je niet de enige, want meer dan de helft van de vrouwen vindt haar partner te dik.

Uit onderzoek van de Britse Hartstichting, onder 1.426 mannen en vrouwen, is gebleken dat beide seksen ontevreden zijn over het gewicht van hun partner. 60 procent zou dan ook graag willen dat zijn geliefde de nodige pondjes afvalt. Zo wil 43 procent dat hun partner ruim 6 kilo afvalt, om zo gezonder te worden.

Volgens de ondervraagden is de beste manier om je partner op dieet te krijgen door gewoon recht voor zijn raap te zijn en te zeggen dat hij of zij te dik is. Daarnaast zou minder dan 1 procent zelfs hun partner dreigen dat ze moeten veranderen. Verder bleek uit de studie dat maar 3 procent hun geliefde beloont als ze hun levensstijl veranderen.

Roken en alcohol

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat als het om roken gaat mensen nog kritischer zijn. 79 procent van de deelnemers met een rokende geliefde zou dan ook willen dat hij of zij daarmee stopt. Alcoholgebruik is echter een niet zo’n grote ergernis. Minder dan een kwart wil dat hun partner minder alcohol drinkt.