Top
  >  Eten & Drinken   >  Het ananasdieet


Wil je een paar kilo afvallen, maar wil je niet je manier van eten radicaal omgooien? Dan is het ananasdieet zeker wat voor jou.

Het ananasdieet is bedoeld om één tot vijf kilo kwijt te raken in een korte periode. Het is dan ook niet een dieet om je voor altijd aan vast te houden. Nee, dit is een dieet om snel even wat kilo’s kwijt te raken en ik raad je dan ook aan om het niet langer dan vier dagen te volgen.

De regels:

  • Drink drie liter water per dag.
  • Kauw je eten goed en langzaam, dit bevordert je spijsvertering. Probeer ook tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgen niets te eten. Je lichaam heeft namelijk deze tijd nodig om het voedsel te verwerken.
  • Ontbijt met één volkoren boterham of een volkoren cracker met halvarine en 20+ kaas of met mager kipfilet. Drink hierbij, in plaats van koffie of thee, een glas verse vruchtensap.
  • Nuttig je lunch vier uur na je ontbijt. Kies dan voor 2 volkoren boterhammen of 4 crackers met halvarine en smeerkaas. Maar je kunt ook kiezen voor magere kwark met stukjes banaan of aardbei.
  • Het hoofdgerecht mag pas gegeten worden vier uur na de lunch.

Het avond eten:

Dag 1:

Leg de mihoen enkele minuten in het water en blijf erop letten, want het wordt erg snel gaar. Bak ondertussen 100 gram in blokjes gesneden varkensfilet, met wat peper en zout, tot het gaar is. Voeg hierna 200 ml water en een half bouillonblokje toe. Leg daarna de mihoen erbij. Als laatst moet je een kwart stuk vers gesneden ananas toevoegen.

Dag 2:

Was als eerst 150 gram veldsla en vergeet niet de harde steeltjes te verwijderen. Maak vervolgens een papje van 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel olie, kippenbouillon, kerrie en wat peper en zout. Meng het papje door de gewassen veldsla en verdeel een halve ananas en twee mandarijnen door de sla. Als je wilt mag je bij dit gerecht 1 pistoletje eten.

Dag 3:

Pel eerst een ananas en snijd hem in stukjes. Vang al het sap van de ananas op en breng het sap aan de kook met melk tot 250 ml. Giet de mix daarna in een koekenpan en meng dit met twee kopjes risottorijst. Breng dit alles heel langzaam aan de kook en voeg een theelepel kaneel en een eetlepel suiker toe.  Zet hierna het vuur laag en laat het eten garen. Na ongeveer een kwartier kun je er een halve ananas, verdeeld in stukjes, overheen strooien. Laat  vervolgens het eten sudderen, totdat het gaar is. Als je wilt kun je het gerecht bestrooien met kaneel.

Dag 4:

Neem twee stukjes volkorenbrood en bestrijk ze met melk. Bak hierna deze sneetjes in de koekenpan in een heel klein klontje boter. Bak ze tot ze een beetje krokant zijn. Leg de sneetjes hierna op een bordje, maar laat ze wel eerst afkoelen. Leg hierna op ieder een klein schepje huttenkase en een groot plak ananas.

Het ananasdieet is het een lekker en fris dieet en je moet het niet langer dan één week volgen. Als je het goed doet, heb je geen last van een hongergevoel. Je verliest ongeveer vijf kilo, precies genoeg om weer in je oude spijkerbroek te kunnen!