Top
  >  Familie   >  7 ideeën voor een geweldige Oud en Nieuw met kinderen

Oud en Nieuw met kinderen
Nog heel even en dan is het weer 31 december. Vier je oudejaarsavond ditmaal met je kinderen? Om er een onvergetelijke avond van te maken vind je hieronder 7 ideeën voor een geweldige Oud en Nieuw met kinderen.

Nu je kleine kinderen hebt, is oudejaarsavond misschien niet meer zo spectaculair als vroeger. Toch betekent dat echt niet dat je er geen gezellig feestje van kunt maken. Met lekkere hapjes en drankjes en allerlei leuke activiteiten, maak je er zo een geweldig en kindvriendelijk feest van. Met de volgende tips luid je het Nieuwjaar dan ook samen met je hele gezin in op een feestelijke manier.

 1. Mooie outfit

  Haal je chique jurk uit de kast, hul je dochtertje in haar mooiste jurkje en dos de mannen uit met een vlinderstrikje. Want ook al zit je gewoon in je eigen woonkamer, hierdoor wordt het feest toch spectaculair. Zelfs als de outfits na een uurtje alweer worden ingeruild voor huispakken.

 2. Maak party hoedjes

  Het is leuk om met zijn allen party hoedjes te maken. Je kunt deze versieren met glitters of met de woorden Happy 2015. Klik hier om te kijken hoe je party hoedjes eenvoudig zelf kunt maken.

 3. Feestelijke hapjes en drankjes

  Natuurlijk zet je op 31 december iets lekkers op tafel. Kinderen zijn meestal dol op zoetigheid en zullen Oud en Nieuw cupcakes dan ook geweldig vinden. Maak daarnaast ook een speciale kindercocktail, schenk het in een mooi glas en geef het een bijzondere naam.

 4. Photo booth fun

  De hele familie in een mooie outfit en met party hoedjes op, dat moet natuurlijk worden vastgelegd. Een photo booth is een leuke manier om kinderen te vermaken en hiervoor heb je alleen een wit laken of een groot stuk papier en een camera nodig. Online zijn er ook allerlei photo booth props te vinden die de foto’s nog leuker maken.

 5. Kijk terug op het jaar

  Kijk met het hele gezin terug op het jaar en noteer 10 hoogte punten van de afgelopen 12 maanden. Daarnaast is het ook leuk om kinderen te vragen naar hun eigen herinneringen. Schrijven hun favoriete kleur, eten, speelgoed en iets speciaals dat in dit jaar is gebeurd op. Berg dit samen op met de kerstspullen en haal het volgend jaar december weer tevoorschijn.

 6. Karaoke, dansen en meer

  Als je klein bent kan oudejaarsavond heel lang duren. Schrijf daarom op papiertjes verschillende activiteiten, zoals karaoke, dansen, spelletje spellen en film kijken, en doe deze in een pot. Laat je kinderen elk uur een papiertje uit de pot halen en doe de activiteit met zijn allen.

 7. Aftellen met ballonnen

  Laat de kinderen opblijven tot de klok echt 12.00 uur slaat. Geniet van de jaren dat laat naar bed mogen en een zoet drankje genoeg zijn voor de beste Oud en Nieuw ooit. Want voordat je er erg in hebt, is die tijd voorbij. Om het Nieuwjaar extra feestelijk in te luiden kun je ballonnen laten vallen en natuurlijk mogen sterretjes ook niet ontbreken.

Foto: Joe Shlabotnik