Top
  >  Lifestyle   >  Ideeën voor inrichten van boekenkast


Boekenkasten zien er snel rommelig uit omdat er zo veel verschillende objecten en boeken in staan. Als je hier orde in creëert door je boekenkast goed in te richten krijgt je kast een compleet andere uitstraling.

In een boekenkast vind je boeken in alle soorten en maten, daarnaast staan er vaak ook accessoires als beeldjes, kaarsen en foto’s in. Dit ziet er vaak rommelig uit, terwijl dat met een beetje styling zo is opgelost. Daarom vind je hier een aantal ideeën voor het inrichten van een boekenkast.

Frisse start

Eerst moet de boekenkast natuurlijk geleegd worden, want zo heb je beter overzicht als je hem opnieuw gaat indelen. Het is fijn om meteen de kast en alles erin even af te stoffen voor een frisse start. Grote kans dat er spullen in de kast liggen die je eigenlijk niet meer nodig hebt of wilt hebben, deze mogen dan ook weg.

Sorteren

Het belangrijkste van het invullen van je boekenkast is het bedenken hoe je de boeken wilt sorteren. Een op alfabet gesorteerde kast is heel handig om het juiste boek te vinden, maar is niet erg prettig om naar te kijken. Daarom is het verstandig om de boeken op kleur of op grootte te sorteren voordat ze de kast ingaan. Dit zal meteen de complete uitstraling van de boekenkast veranderen. Vergeet vooral niet dat het juist heel mooi kan staan om te variëren met liggende en staande boeken.

Styling

Wanneer je een kast met veel vakken hebt is het fijn om de boeken en de accessoires gescheiden te houden om het geheel overzichtelijk te maken. Heb je juist brede planken, dan maak je groepjes van objecten en boeken die mooi bij elkaar staan vanwege hun grootte, textuur en kleur.

Je kunt ook dozen toevoegen om meer hoogte te creëren, hierin stop je dingen die je wel kwijt wilt in de boekenkast maar die er niet mooi bij staan. Wees vooral niet bang om ruimte open te laten, de kast hoeft niet compleet gevuld te zijn. De lege ruimte zorgt juist voor orde in het geheel zolang het overal in balans is.

Foto’s via Style At Home, Chotda en Gearpatrol