Top
  >  Familie   >  Leuke ideeën voor paaseieren zoeken


Met Pasen kunnen we weer op zoek gaan naar de verstopte paaseieren. Omdat dit toch een beetje afgezaagd wordt, heeft Vrouwblog wat ideeën voor paaseieren zoeken op een rij gezet. Zo maak je de speurtocht naar de paaseieren net wat origineler.

Zoals elk jaar gaan rond Pasen veel vrouwen met hun gezin op zoek naar eieren. Aangezien het elk jaar hetzelfde spelletje is, kan het zijn dat het een beetje saai wordt. Daarom staan hieronder leuke ideeën om meer spanning te brengen in het paaseieren zoeken.

Nummer

Het is altijd leuk om je kinderen een klein cadeautje te geven, zeker met Pasen. Sla een aantal cadeautjes in, nummer de gekookte eieren of stop een genummerd briefje in een plastic ei en verstop deze. Elk kind krijgt een prijs dat overeenkomt met de nummers die hij of zij gevonden heeft.

Snoep

Race naar de hobbywinkel, koop plastic eieren en doe hier snoep in. Zo heb je niet de ruzie die kinderen kunnen krijgen om de cadeautjes, maar kunnen ze wel lekker smullen van hun zoetigheden.

Wedstrijd

Maak er een wedstrijdje van. Stel een bepaalde tijd vast waarin de kinderen op zoek kunnen gaan naar paaseieren. Wie aan het einde de meeste eitjes bij elkaar verzameld heeft, mag als eerste een prijs uitzoeken.

Kleur

Je kunt er ook voor kiezen om het suffe ritueel paaseieren zoeken iets spannender te maken. Verf eieren in verschillende kleuren en wijs elk kind een bepaalde kleur toe. Iedereen mag alleen maar eieren zoeken in zijn of haar eigen kleur.