Top
  >  Eten & Drinken   >  Ideeën voor traktaties


De verjaardag van jouw kind komt eraan en je bent al weken aan het brainstormen voor een leuke traktatie. Stuur jij jouw kind ook uiteindelijk altijd naar school met zakjes chips of een satéprikker met worst en kaas bij gebrek aan inspiratie? Dan kun je hier wat ideeën opdoen voor traktaties.

Wanneer je kind weer een jaartje ouder wordt, moet je een hoop regelen. Het huis versieren, cadeautjes kopen, een partijtje organiseren en natuurlijk een traktatie bedenken. Het is erg lastig om ieder jaar een beetje origineel te blijven, dus je kunt vast wel wat hulp en inspiratie gebruiken! Daarom lees je hier een paar leuke ideeën voor traktaties.

Cupcakes


Cupcakes zullen bij alle kinderen wel in de smaak vallen. Het leuke aan cupcakes is dat je ze naar eigen creativiteit kunt versieren. Maak bijvoorbeeld blauwe cupcakes voor de jongens en prinsessen cupcakes voor de meisjes.

IJsje

Natuurlijk is een ijsje als traktatie nogal lastig, maar je kunt zelf ook ijsjes maken die niet smelten. Vul een vierkant ijsbekertje met grote ronde spekjes en het lijkt op een ijsje! Pak het in met doorzichtig papier, decoreer het met een lintje en je hebt een feestelijke traktatie. Je kunt ook een ijslolly van cake maken. Bak de cake in een ijslolly vorm, steek voorzichtig een stokje aan de onderkant en dip het in gesmolten chocolade en ijsversiering.

Op een stokje


Kinderen krijgen vaak kaas, worst en druiven op een stokje als traktatie. Het is altijd een makkelijk en leuk, maar niet erg origineel. Probeer wat creatiever te zijn en andere etenswaren aan het stokje te rijgen. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien met chocoladesaus of kleine stukjes opgerolde pannenkoek met aardbei en banaan. Ook leuk is een chocolade appel op een stokje. Hiervoor koop je wat dikkere stokjes, steek het in een appel, dip deze in de chocoladesaus en rol het vervolgens door ijsversiering.

Eierkoek

Eierkoeken zijn een goed basis voor een traktatie. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Daarnaast is het niet zo ongezond als chips en snoep en vinden veel kinderen het lekker. Van een eierkoek kun je bijvoorbeeld een gezichtje maken. Denk aan een piraat of prinses. Koop eetbare versiering, eetpapier en Smarties of rozijnen en creëer een gezicht op de eierkoek.