Top
  >  Lifestyle   >  3 interieurtrends voor 2010


Interieurtrends veranderen en als je van plan bent om je woonkamer een metamorfose te geven, dan is het altijd handig als je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Daarom vind je hier 3 interieurtrends voor 2010.

De woonkamer is een essentieel onderdeel van een huis. Het creëren van een woonkamer waar jij en je familie jullie goed voelen is dan ook heel belangrijk. Maar je wilt natuurlijk ook een interieur dat mooi is en past bij jullie smaak en wensen. Om je een handje op weg te helpen vind je hieronder 3 interieurtrends voor 2010.

Chic


De interieurstijl chic kenmerkt zich door luxe en comfort. Denk aan mooi materialen, opvallende accessoires en een combinatie van modern en klassiek. De chic woonkamer is gezellig en comfortabel, maar ook strak en glamorous. De kleuren die bij deze stijl passen zijn zwart, wit, grijs en bruin en hier en daar wat metallic tinten.

Natuur


Bij de natuur woontrend draait het om puurheid en ongedwongenheid. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen als hout, stenen en glas gecombineerd met kalme nuances zoals wit, aardetinten en grijsschakering. De meubels vallen op door hun duurzaamheid en rustige lijnen. Om deze stijl meer warmte te geven kun je natuurlijke accessoires zoals planten, maar ook linnen en vazen gebruiken.

Design


Wit is het sleutelwoord van de design woontrend. Om deze stijl meer te laten spreken, kun je kiezen voor hooglans of een mat wit interieur met hier en daar een felle, sprekende kleur. Gebruik voornamelijk strakke meubels, maar er mag af en toe wel een klassiek element in verwerkt zijn. Ruimt speelt een belangrijke rol in een design interieur. Je kunt optische meer ruimte creëren door voor spiegels en doorzichtige materialen te kiezen.