Top
  >  Familie   >  Is hij klaar om een gezin te beginnen?

Is hij klaar om een gezin te beginnen
Denk je de laatste tijd veel na over het hebben van een baby en wil je weten of jouw geliefde ook klaar is om een gezin te beginnen? Dan zijn er een aantal dingen waarop je bij hem kunt letten.

Het ouderschap is misschien wel het mooiste wat het leven te bieden heeft, maar er komt heel wat verantwoordelijkheid bij kijken. Daarom is het belangrijk dat niet alleen jij, maar ook hij klaar is om een gezin te beginnen. Om erachter te komen of dat zo is, vind je hier een aantal tekenen die daarop kunnen wijzen.

Hij zegt vaak “wanneer we kinderen hebben”

Als hij vaak de woorden “wanneer we kinderen hebben” voorbij laat komen in een gesprek, is er een grote kans dat hij actief nadenkt over het vaderschap. Hoewel het voor vrouwen misschien heel normaal lijkt om daarover te praten, is het voor mannen namelijk niet iets waar ze zomaar over beginnen.

Hij bedenkt babynamen

Heeft hij je wel eens verteld hoe hij zijn kinderen later wilt noemen, dan kan dat een ander teken zijn dat hij klaar is om een gezin te beginnen. Die babynamen bedenkt hij namelijk niet voor niets. Al helemaal wanneer hij ook naar jouw mening erover vraagt, zou het heel goed kunnen dat hij je iets duidelijk probeert te maken.

Hij denkt na over de toekomst

Als een man een gezin wil beginnen, is het vanzelfsprekend dat hij nadenkt over de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld gaan over carrièreplanning om jou en het kind financieel te kunnen ondersteunen, maar ook trouwplannen kunnen hier een grote rol bij spelen.

Hij toont belangstelling naar andere kinderen

Het tonen van belangstelling naar andere kinderen kan ook een teken zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het feit dat hij met alle liefde op zijn nichtjes en neefjes past. Misschien dat vrienden van jullie al kleintjes hebben. Als hij hier enthousiast over is en je regelmatig zegt hoe leuk hij het voor hen vindt, dan zou het kunnen zijn dat de vaderschapskriebels bij hem op beginnen te spelen.

Jullie zijn beide financieel stabiel

Voordat je überhaupt nadenkt over het beginnen van een gezin, is het belangrijk om al je geldzaken op orde te hebben. Dit betekent dat jullie beide financieel stabiel zijn en geld hebben gespaard. Zo weet je zeker dat jullie een eventuele nakomeling ook echt een toekomst kunnen bieden.

Foto via Weheartit