Top
  >  Algemeen   >  Jong meisje misbruikt in Ede


In de Gelderse gemeente Ede is op dinsdag 24 april een jong meisje misbruikt. Dit meldt Omroep Gelderland. Volgens buurtbewoners is het slachteroffertje nog maar 6 jaar, de politie heeft de leeftijd van het meisje echter nog niet bevestigd.

Nadat het meisje dinsdag rond 19.00 uur thuis kwam van een speelplaats aan de Spinozastate, had ze haar ouders verteld wat er was gebeurd. De politie werd direct gewaarschuwd en het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Medisch onderzoek wees uit dat het jonge meisje waarschijnlijk verkracht is.

De politie neemt de zaak uiterst serieus en heeft ongeveer 15 rechercheurs op gezet. Aan de hand van een sporen- en buurtonderzoek moet duidelijk worden wat er precies is gebeurd in de speeltuin en wie daar verantwoordelijk voor is. De dader is volgens het signalement hoogstwaarschijnlijk een blanke jongen man.

Cijfers kindermisbruik
Kindermisbruik komt in Nederland veel voor. 40 procent van de vrouwen heeft voor hun 16de levensjaar te maken gehad seksueel misbruik. De meest voorkomende leeftijd waarin misbruik plaatsvindt, is tussen de 8 en 12 jaar.